Itu Kurangkan berat dengan sebuah keterangan terperinci setiap fasa dan meja

Itu Kurangkan berat, direka oleh orang perancis yang terkenal pakar Pierre Kurangkan pada tahun 1975, lebih dari 30 tahun sejarah berterusan pembangunan telah mencapai kesempurnaan.

Pierre Kurangkan

Berbeza daripada kebanyakan analog dalam fakta bahawa kehilangan berat badan tidak berkaitan dengan letih bekerja badan, membatasi diri anda untuk jumlah makanan yang diambil, dan lebih berkaitan dengan pengancing dipercayai hasilnya. Tidak mengherankan, ini berjaya kaedah telah menjadi sangat popular.

Dr. Kurangkan adalah salah satu yang terbesar dan paling berpengaruh pakar dalam bidang dietetik. Resep yang teknik konfrontasi kegemukan dalam berjuta-juta eksemplar. Terus meningkatkan senjata anda terhadap lemak di sekitar pinggang, Pierre Kurangkan kemudiannya menciptakan Express versi diet, "Tangga berat badan".

Inti Kurangkan berat

Diet Protein menurut kaedah ditandakan termasuk 4 fasa:

 1. Jangka pendek protein "Serangan" tidak termasuk semua tapi kaya-protein kandungan makanan. Pada titik ini, adalah kehilangan yang tidak teratur kelebihan berat badan.
 2. "Peluru" ("Membagikan") adalah lebih perlahan-lahan membangun tema: sepenuhnya berselang-seli protein hari dengan campuran protein dan sayur-sayuran, berat mencapai sasaran.
 3. Fasa "Penyatuan" ("Penyatuan") diperlukan untuk memulihkan diet normal. Secara beransur-ansur memperkenalkan kembali ke buah-buahan, roti, keju, berkanji.
 4. Dari mod biasa untuk kuasa fasa "Penstabilan" - satunya perbedaan adalah bahwa suatu hari, setelah seminggu adalah tulen protein, seperti dalam "Serangan".

Makanan, kaya dalam (telur, daging, makanan laut, produk untuk 1% lemak) digunakan yang tidak terhad. Sejak awal mematuhi kaedah hasilnya jelas. Pound mencair. Menurunkan berat badan tisu lemak, otot dipelihara. Jadi otot, membentuk lancar elastik lengkung kekal. Jelas dan licin pemisahan fasa tidak hanya membuang berat tetapi juga menjamin kehilangan berat badan yang berjaya. Kulit, rambut, kuku memperbaiki. Perasaan di atas.

Penulis, Pierre Kurangkan menegaskan perlu untuk mematuhi "hari protein" (setiap khamis) sampai akhir hayat. Satu hari puasa akan membenarkan anda untuk membetulkan diketik di seluruh minggu yang berat.

Tempoh

Tempoh diet Ducane tidak stabil. Tempoh setiap fasa Kurangkan berat ditentukan oleh beberapa pound yang berniat untuk kehilangan. Semua orang telah mereka optimum hampir sama baki parameter, berat, bernilai berjuang untuk. Lebih cepat dan lebih mudah untuk mengetahui anda berat badan yang ideal berdasarkan yang mengira beberapa hari diet, membuat online kalkulator kira berat badan yang ideal diletakkan di laman web.

Senarai produk

Menurunkan berat badan tidak begitu banyak had manusia dalam hidangan yang ada. Lebih banyak yang dengan setiap fasa, lingkungan produk yang digunakan adalah meningkat.

Senarai yang disarankan produk protein. Mereka adalah berdasarkan seluruh metodologi:

 • Daging (rendah lemak ham, anak lembu, putih daging ayam, Kalkun, kelinci);
 • Organ-organ dalaman (lidah, ginjal, hati);
 • Ikan dan makanan laut (kerang, udang, sotong daging, udang, kaviar);
 • Produk susu tanpa lemak (susu, yogurt, keju, yogurt – up untuk 1%);
 • Tauhu.

Bukan makanan protein untuk Kurangkan berat:

 • Teh (hitam, hijau, herba);
 • Kopi (segar, segera, tapi tidak dalam 3 1);
 • Setiap hari anda boleh mengambil 1 sudu koko-lemak untuk 14%;
 • Untuk 3 sudu tepung jagung atau susu skim setiap hari;
 • Gandum – 1 sudu setiap hari;
 • (Garam, dill, cumin, semangat, sawi);
 • Perasa, seperti vanillin, gelatin, makanan rasa, agen doh.
Produk Diet

Jangan lupa itu rempah-rempah mengganggu lapisan mulut dan perutnya dan memperparah kelaparan. Itu adalah disarankan untuk tidak keterlaluan dengan lada, paprika, dan kari yang sama panas rempah-rempah. Bawang – cukup untuk satu keping sehari.

Pasti akan merusak mod pada semua tahap:

 • Untuk minum alkohol;
 • Gula, dan sorbitol, sukrosa, fruktosa, dextrose, dan seperti;
 • Buah-buahan seperti pisang, anggur, ceri;
 • Kentang;
 • Mentega, lemak, mayones, sos lemak;
 • Roti putih.

Jika aku ingin manis juga sangat banyak, anda boleh menggunakan sintetik, bukan karbohidrat pemanis.

Mulai diet

Mula memakan masa yang paling panggung, di mana hanya ada makanan di senarai dibenarkan. Kemudian berkata sayur-sayuran rendah kalori, pada ketiga sah adalah sedikit pasta atau keju, ketika ada adalah penyatuan. Plus, untuk menghindari tekanan mental dan mungkin gangguan, seminggu sekali, anda boleh menguruskan bercuti.

Lebih alkohol dilarang atau coklat pencuci mulut yang akan berhenti untuk membawa untuk keberatan dengan setiap perjalanan ke kedai menjadi tersedia.

Yang keempat adalah makanan yang paling biasa enam hari seminggu juga memberikan cara untuk semacam perayaan, tapi pengendalian hari – makanan hanya diizinkan dalam senarai produk protein. Waktu yang dihabiskan pada setiap segmen mengira kalkulator khas, mulai dari yang dikehendaki berat.

Perlu untuk memasak tanpa minyak dan lemak. Memanggang produk makanan sesuai kuali dengan Teflon, masak tanpa resep minyak pelumas boleh berada di dalam microwave oven, oven, grill, wap.

Produk Diet

Sedikit rahsia kejayaan – oat. Setiap hari pengambilan memberikan rasa kenyang dengan minimum kalori dan mengawal pembuangan racun yang terkumpul dalam badan. Dan itu adalah produk yang hebat untuk memasak bubur, roti buatan sendiri dan lazat makanan pencuci mulut.

1,5-2 liter air untuk minum setiap hari, bukan bersoda mineral atau laboratorians memastikan biasa keputusan badan bahkan tanpa berdiet. Segelas sebelum makan dan segelas selepas, untuk benar-benar membantu mencerna makanan.

Setiap hari berjalan tidak hanya ke kedai dan kembali, tempoh adalah 20 menit latihan yang mudah, mudah kecergasan atau badan Flex akan membantu anda untuk merasa baik dan untuk membentuk bentuk yang menarik. Pierre Kurangkan saham satu lagi rahsia untuk menurunkan berat badan dengan cepat adalah untuk mengelakkan Lift.

Fasa pertama: Serangan

Untuk mulai mengatasi mereka salah tabiat sukar. Plus, badan boleh menyakitkan bertindak balas untuk setiap proses pembersihan racun. Peringkat Serangan yang melelahkan prosedur dan di mana-mana tidak melebihi 10 hari. OK, jika anda merasa sedikit kemalasan, tachycardia, mengantuk.

Tetapi, ia adalah syarikat yang paling mengesankan keputusan. Di output maksimum untuk ini fasa akan mengambil tidak kurang dari 60% dengan segera. Selepas pertama pengalaman yang tidak menyenangkan badan optima, termasuk sumber baru dan keadaan akan memperbaiki. Untuk langkah Serangan, kamu akan kehilangan berat badan serta-merta dan tidak dapat dielakkan.

Diet Protein hanya disarankan makanan dari dibenarkan senarai, memberikan hasil: pembuangan berlebihan dalam tisu, kulit akan kehilangan kelonggaran, menjadi lebih lembut dan kenyal.

Setiap hari menu untuk tahap Serangan generik. Makanan boleh bertukar dan digabungkan pada bicaranya. Pra-mengandung harian diet dan resep akan membantu membuat setiap hari yang menyenangkan dan cerdas. Makanan yang sihat tidak sinonim dengan tawar.

Meja menu Serangan:

Produk protein pecahan dengan kekurangan air, mengganggu fungsi ginjal dan membawa serius mabuk. Keputusan boleh agak buruk. Ia adalah penting untuk minum lebih dari dua liter air sehari dan makan bran untuk membersihkan saluran pencernaan dari sisa bahan-bahan.

Tahap kedua: Pelayaran (berselang-Seli)

Menjelang akhir ini fasa diet yang berat akan mencapai tujuan mark. Sekarang hari jatuh ke dalam dua kategori: protein, yang diiringi dengan protein-sayur-sayuran. Protein hari mengingatkan peringkat Serangan, tidak berbeda. Tiada apa-apa tetapi produk yang sah untuk tempoh sebelumnya. Bercampur protein dan sayur-sayuran hari, di samping telah diizinkan untuk hadir dalam penggunaan baru makanan bahan-bahan untuk makanan:

 • Sayur-sayuran (timun, tomato, terung, timun, bayam, kubis seperti biasa dan kembang kol, brokoli, asparagus, lobak, labu), salad, kacang polong;
 • Cendawan;
 • Soya;
 • Pengisian rendah lemak berpakaian sos.

Untuk rasional kaedah penurunan berat badan Dukano terlebih dahulu untuk mempertimbangkan skim berselang-seli hari. Penulis mengesyorkan satu protein satu hari kemudian bercampur. Tapi kau bisa cari yang lain resep berubah mod, seperti, tiga dalam tiga, syarat utama – itu jumlah tempoh perlawanan.

Kedua fase-Pelayaran

Yang mencukupi untuk pencernaan meningkat beberapa produk, bran adalah sekarang di 2 sendok dan terus minum setidaknya 2 liter air. Kebiasaan untuk berjalan di udara segar selama setengah jam untuk akhirnya menetapkan keputusan.

Sekurang-pertama tampak bahwa setelah dicampur hari kadar penurunan berat badan akan berkurangan. Sebenarnya, semua yang benar: diet protein, sayur-sayuran dan bran menetapkan keputusan pengeluaran yang berlebihan air dari tisu. Secara beransur-ansur menormalkan metabolisme anda, air sebahagiannya akan kembali, tetapi menurunkan berat badan akan terus.

Peningkatan lingkungan yang ada produk akan membantu untuk memperbanyak resep dan kau boleh memasak dengan senang hati tidak remeh makan. Di bawah menunjukkan contoh: diet harian Pelayaran fasa (berselang-Seli), diperinci secara terpisah pada protein dan pada bercampur hari.

Fasa ketiga: Penyatuan (Penyatuan)

Berat hari-hari itu berakhir. Masih untuk mendapatkan pijakan di sana. Berapa banyak masa yang akan mengambil bergantung pada mulanya dipilih mod pengiraan yang setiap 1 kg hilang di tingkat 10 hari rata-rata, nombor yang tepat boleh dikira oleh kalkulator. Di kalendar ketat ditetapkan protein setiap hari.

Berkembang kepelbagaian dibenarkan makanan. Sudah mempunyai daripada pergi ke toko:

 • Buah-buahan atau beri setiap hari, untuk contoh Apple, mengiris melon, orange. Tidak termasuk tinggi karbohidrat (cherry, anggur, pisang);
 • 100 gram roti bijirin penuh;
 • 40 gram keju keras dengan kandungan lemak sehingga 40%. Ia adalah lebih baik untuk mengelakkan keju dengan jamur, kambing dan diproses.

Seminggu sekali sesuai berkanji hiasan: 220 gram seluruh beras, jaket kentang (hanya dimasak), kacang merah, pasta atau maksimum 200 gram soya, chickpea, kacang, gandum, leanne, bubur jagung. Dibenarkan 2 gelas anggur kering dan beberapa sudu madu. Seminggu sekali, daging ransum akan mengembangkan 150 gr daging babi (bahkan goreng).

Protein khamis: mulai dari fasa penyatuan, sekali seminggu (penulis mengesyorkan setiap khamis) hanya ada pada diet fasa Serangan.

Mengikut prinsip-prinsip teknik Ducane, menggunakan mingguan tetap pemunggahan protein akan membantu akhir orang-orang gram yang direkrut untuk hari-hari lain dan membuat keputusan yang tetap untuk hidup. Ia adalah penting untuk mematuhi peraturan pengambilan air, bran dan setengah kaki. Lihat contoh mingguan menu fasa Penyatuan.

Keempat: Penstabilan

Potong ini adalah sukar untuk memanggil sepenuhnya pentas. Dalam diet, tidak mungkin seperti itu menyenangkan, walaupun pencuci mulut. Dibuat dan tetap berat sasaran. Perbezaan zaman ini:

 • Setiap minggu – "protein khamis" (atau hari yang lain);
 • Bran 3 sudu di pagi hari. Tidak perlu untuk mendapatkan ke dalam produk mentah, ia adalah mungkin untuk membakar roti, indah pencuci mulut: kerupuk atau biskuit;
 • Air dan berjalan kaki. Namun, ia telah menjadi tabiat;
 • Cuba untuk tidak mengambil gula, tepung dan kentang. Lebih banyak ini akan menjadi komponen protein pada makanan dan sayuran di menu anda, yang sihat akan menjadi makanan;
 • Ingat bahwa orang-orang giat dan movably hidup, tidak pulih pada semua.

Express pilihan "Tangga berat badan"

Pengarang Kurangkan berat jelas mengerti bahwa tidak semua orang mampu untuk mengikuti resep lama peringkat. Banyak orang yang ingin menurunkan berat badan, anda tidak akan mampu untuk melakukan itu dengan menggunakan cadangan kaedah, disebabkan oleh sebab perubatan. Protein Kurangkan berat 7 hari untuk menyampaikan kurang selesa, mengurangkan pound tambahan.

Terus peningkatan kaedah menurunkan berat badan dan, pada tahun 2007, dia menerbitkan buku "Tangga berat badan" serta-merta menjadi sebuah buku terlaris antarabangsa. Di dalamnya Pierre Kurangkan menawarkan lebih pendek dan tidak seperti yang melelahkan memasak.

Satu minggu dibahagikan ke tujuh konvensional langkah-langkah untuk hari. Setiap hari, mulai senin, menu ditambah setiap hari pada satu jenis produk. Secara konsisten tumbuh sebagai langkah tangga, Express Kurangkan berat naik sampai minggu ketika dibenarkan kedai runcit. Asas kursus menu sudah diketahui protein Serangan fasa. Unsur-unsur yang membantu juga hadir – ada bran (2 sudu besar), setiap hari berjalan 30 minit dan minum 2 liter air minimum.

Selepas memperoleh hasil bermula analog Penyatuan dari versi penuh – penetapan. Untuk setiap hilang kilogram menurunkan berat badan memerlukan Tangga untuk pergi ke kedai 10 hari berturut-turut untuk hari sabtu hanya diet.

Setiap hari menu Express diet "Tangga penurunan berat badan":

 • Hari isnin: Hari protein makan, seperti dalam versi penuh;
 • Selasa: Bercampur protein dan sayur-sayuran menu untuk Pelayaran fasa (berselang-Seli). Kau boleh makan sayur-sayuran tidak mengandungi kanji (timun, kubis, salad, zucchini, bawang, tomato);
 • Persekitaran: Untuk protein dan sayur-sayuran dengan peluang untuk 150 gram buah-buahan, kecuali untuk gula (pisang, ceri, ara – semua di daftar);
 • Khamis: + di Atas roti gandum (dua kepingan);
 • Jumaat: ditambah sedikit keju dengan kandungan lemak sehingga 40%. Sekarang, menu adalah fasa Menyatukan versi penuh.
 • Sabtu: semalam diet digabungkan dengan 200 gram bijirin, pasta, kentang rebus;
 • Ahad: nutrisi yang baik akan mahkota dua gelas anggur dan makanan penutup. Setiap pagi, bran.

Ini mudah dan sihat tanpa sebarang masalah memberikan hasil 750 – 1000 gram per minggu. Protein tangga, dengan perlahan kehilangan berat badan, secara beransur-ansur membina semula metabolisme, tiada tekanan pada jiwa, dan yang paling penting, terkulai kulit dan tidak mempunyai stretch mark, ciri-ciri yang tajam firma up.