Latihan Melangsingkan Perut

Apakah latihan ab yang paling berkesan? Untuk membuang perut dengan cepat, anda hanya memerlukan 1 senaman. Ringkas, tetapi sangat berkesan dengan latar belakang pengambilan pil diet.

Sudah tentu, ia tidak akan membolehkan anda mengepam kubus abs. Tetapi dengan cepat ia akan membuang lemak berlebihan dari perut, sisi dan pinggang. Ia akan mengetatkan otot perut anda, dengan itu menjaga perut anda tetap stabil, yang akan membentuk bayangan yang lebih langsing.

Untuk membuang perut dan sisi di rumah dengan cepat, anda hanya memerlukan pam atau kekosongan perut. Tetapi pertama, beberapa fakta. Untuk lebih memahami proses menurunkan berat badan di perut.

Kami membuang perut dan sisi

Bagaimana cara membuang perut dan sisi wanita di rumah, tanpa diet dan peralatan senaman?

Kami akan memberi amaran kepada anda!Ini mungkin perkara yang jelas, tetapi masih. Penurunan berat badan yang cepat (lemak) bukanlah yang paling bermanfaat untuk kesihatan. Adalah mungkin untuk membuang lebihan lemak di perut dan sisi dengan cepat, tetapi kemudian anda akan memerlukan beberapa usaha. Yaitu satu senaman ringan dan pil diet.

Dan dari segi masa, ia akan menjadi sekitar 2 minggu hingga 1 bulan. Atau hanya latihan keras, misalnya, memompa akhbar. Ia mungkin tanpa pil. Maka ia akan memerlukan sedikit masa dan secara fizikalnya lebih sukar. Yang tidak sesuai untuk semua orang.

Sekiranya anda ingin membuang perut dengan lebih cepat, anda perlu sedikit menyemak semula diet anda. Bukan diet, tidak. Pemakanan sihat. Tetapi lebih banyak lagi dalam artikel lain. Seperti yang anda lihat, saya pintar dan langsing pada masa yang sama, ia tidak akan berfungsi. Badan mesti menolong. Sekurang-kurangnya sesuatu! Sedia? Maka mari kita mulakan dengan teori!

Lemak perut

Pertama, mari beri anda beberapa istilah saintifik. Sekiranya ada yang tidak tahu, terdapat pelbagai jenis lemak di dalam badan kita.Lemak perutatau apa yang tersimpan di perut dan pinggang anda, termasuk dalam jenis tepu dan tisu yang lebih keras.

Ini bermaksud bahawa anda perlu membuangnya mengikut skema yang berbeza dari yang digunakan untuk penurunan berat badan secara umum. Dan jika tugasnya adalah untuk menghilangkan kelebihan secara menunjuk, tanpa penurunan berat badan secara umum, maka resepnya adalah dengan nuansa.

Penting!Lemak retroperitoneal secara langsung berkaitan dengan kadar gula darah. Pertimbangkan kenyataan ini. Mengurangkan berat badan tanpa berfikir, anda boleh membuang perut, kami akui. Tetapi perkara utama adalah tidak membahayakan badan. Diabetes mellitus adalah sampah yang jarang berlaku.

Terdapat perkara seperti itu, indeks glisemik. Sekiranya anda tidak menyebarkan pemikiran ke atas pokok, semuanya akan menjadi perkara mudah. Dalam usaha menurunkan berat badan, anda perlu memantau dengan teliti apa yang kita tarik ke dalam mulut kita.

Adakah anda suka gula-gula?Terdapat nuansa - karbohidrat cepat meningkatkan kadar glukosa darah. Dan kemudian kimia sederhana. Oleh kerana gula darah tinggi dapat merosakkan otak, tubuh kita mempertahankan diri.

Menggunakan lebihan gula ke dalam lemak badan! Dan tentu saja, depot lemak terbaik adalah perut, sisi dan paha. Oleh itu, disarankan untuk memulakan perjuangan menurunkan berat badan dengan menyemak semula diet anda.

Senaman untuk perut

Ingat nombor sederhana - 40 minit. Ini adalah masa yang kurang daripada mana-mana aktiviti atau latihan tidak masuk akal. Sekiranya aktiviti anda lebih pendek, anda mungkin tidak akan berusaha menurunkan berat badan. Anda boleh keras kepala dan sukar untuk mengayunkan perut di perut anda, tetapi jika kurang dari 40 minit. pada waktunya, tidak ada yang akan datang daripadanya. Perut akan tetap sama. Kecuali anda mengetatkan sedikit otot.

Empat puluh minit, dalam waktu kurang dari waktu ini, tubuh tidak mempunyai masa untuk menghidupkan proses pembakaran trigliserida dan kolesterol. Dan jangan menganggap kelas sebagai kerja keras, hidupkan muzik, panggil ayah baptis, teman wanita, jiran anda, tetapi kurangkan positif, kesannya akan lebih baik, diuji dalam praktik!

Lelucon pasangan mengenai perut anda yang hodoh hanya akan merangsang anda. By the way, menurut statistik kami, latihan berkumpulan 20% lebih berkesan daripada latihan individu.

Cukup untuk melakukan latihan ini 4-5 kali seminggu. Mengapa kita tidak tahu, tidak ada yang melakukan kajian klinikal. Tetapi statistik, yang dikumpulkan selama lebih dari 11 tahun bekerja, menunjukkan kecekapan tertinggi pasangan ini dari segi kehilangan pound, untuk semua kumpulan umur.

Jadi di sini kita pergi, latihan abs!

Tekanan perut

Mengepam, mengisap vakum atau perut, ini adalah latihan untuk akhbar, yang, semasa mengambil ubat lipotropik, akan membantu anda menghilangkan perut dan lemak yang kendur di sisi dalam beberapa minggu. Terutama berkesan untuk wanita berusia lebih dari 40 tahun, ketika metabolisme tidak lagi sama. Dan apabila dilakukan secara intensif, latihan ini bahkan akan memberi Anda penekan dalam bentuk kubus timbul. Sudah tentu, dengan syarat bahawa anda mempunyai mereka sebelumnya. Anda hanya akan membuang lemak perut yang berlebihan.

Keranavakum untuk akhbar secara berkesan mengeluarkan air dari lemak ringan perut (subkutan). Dan ini menipis lapisan lemak di kawasan perut dan menekankan kelegaan otot perut.

sebelum dan selepas menurunkan berat badan

Perhatikan bahawa latihan untuk akhbar bukan dogma, pilihan anda mungkin (contohnya, berdiri, duduk, berbaring di belakang anda). Anda juga boleh duduk di depan TV atau komputer dan mengosongkan perut, kesannya akan sama. Sangat mudah, anda duduk dan melakukan gelombang di perut anda. Kali pertama, terutama bagi wanita, akan menjadi sukar. Dari segi pernafasan. Terdapat usaha pelbagai arah pada diafragma.

Tarian perut

Perhatikan bahawa isteri pengarang artikel itu tidak boleh melakukan tarian perut, berusia 50+. Dia tidak dapat membuat gelombang di perutnyaterus, kemahiran itu masuk kira-kira seminggu. Tangan tidak terus berada di sepanjang badan, saya lupa untuk bernafas, ombak tidak naik. Saya sangat tegang di belakang saya. Tetapi . . . . kesihatan dan kecantikan lebih mahal, dan senaman ini, percayalah, adalah kaedah paling berkesan untuk membuang lemak dengan cepat dari perut. Baiklah, kecuali untuk mengepam akhbar, tentu saja. Tetapi kami tidak mempertimbangkan latihan keras ini untuk kubus sekarang.

Vakum perut

Vakum perut - 500-600 pam dalam sehari. Lebih sedikit mungkin, tetapi jika anda perlu membuang lemak dengan cepat, lebih baik seperti yang kami sarankan. Pada waktunya, ia akan mengambil masa dari 40 minit hingga 1. 5 jam. Sekiranya anda tidak terburu-buru, berehat sebentar. Gelombang 15-20 gelombang dalam dan anda boleh berehat selama 1 minit, menarik nafas. Dan pada mulanya, otot perut dapat bertindak balas dengan rasa sakit. Tidak apa-apa, hanya kerana mereka terganggu dan memakai asid laktik. Selepas 2-3 hari, rasa sakit akan hilang. Dan anda akan dapat melakukan senaman secara intensif.

Perkara utama adalah sebanyak 5-6 ratus mengepam perut sehari. Anda tidak boleh melakukan dua hari seminggu, berehat. Anda pasti dapat membuang lipatan lemak di perut anda. mengepam seperti itu seperti senaman pernafasan, urutan getaran dan yoga di satu kompleks. Dan apa yang lebih berkesan daripada pendekatan bersepadu untuk menurunkan berat badan? Hanya pendekatan bersepadu.

Kami memberi jaminan bahawa dalam 1 minggu anda akan melihat hasil pertama. Wanita dengan pakaian. Penurunan lapisan lemak di perut secara visual, dan bukan dengan ukuran pakaian, anda akan melihat sedikit kemudian. Ini disebabkan oleh ciri-ciri lemak perut. Dan pada minggu kedua sudah pasti anda telah membuang perut anda dan anda akan mula melakukan ini secara fanatik, tujuh hari seminggu, kerana kesannya sangat mengagumkan.

Untuk bernafas dengan betul semasa melakukan vakum untuk perut, video di bawah akan membantu anda. Dan bernafas dengan betul adalah sangat penting.

Teknik berkesan kedua untuk perut

Ini adalah jenis vakum yang berbeza, lebih statik dan lebih mudah dilakukan. Ia dilakukan semasa berdiri. Dan jika anda merasa sukar melakukan kekosongan untuk perut yang dijelaskan di atas, mulakan dengan latihan yang lebih mudah.

Tanggalkan lipatan di bahagian bawah perut

Baiklah, untuk menyelesaikan perkara yang paling jahat, lipatan di bahagian bawah perut. Di sini, kelainan serong seperti basikal akan membantu kita.

Senaman untuk paha

Latihan di bawah akan membantu anda melepaskan sayap atau telinga yang disebut di paha. Dan ini juga terutamanya tisu adiposa. Latihan yang paling berkesan, menurut pemerhatian dan maklum balas anda, terletak di atas tikar, di sebelah anda, secara bergantian mencabut kaki ke atas.

Cukup untuk melakukannya selama setengah jam sehari, 15 minit untuk setiap kaki. Dan dalam sebulan anda akan ingat di mana anda menyembunyikan seluar jeans lama anda yang tidak lagi anda harapkan untuk dipakai

Melakukan senaman ini mungkin sukar bagi anda, kerana video menunjukkan beberapa lagi teknik yang berkesan untuk melangsingkan pinggul. Anda boleh memilih mana-mana yang sesuai dengan anda secara fizikal. Tetapi untuk mengetatkan punggung dengan berkesan, anda hanya boleh mengepam pelvis. Ini adalah latihan yang paling mudah.

Secara amnya, melepaskan sayap di pinggul adalah perkara yang paling sukar dalam latihan penurunan berat badan. Bagaimanapun, masih banyak bergantung pada struktur pelvis wanita itu. Sekiranya anda mempunyai tulang lebar di tempat ini sebelumnya, maka anda tidak akan menjadikannya lebih kecil, dengan atau tanpa ubat.

Tetapi jika pinggul anda lebih langsing, kami akan membantu anda membuang semua perkara yang tidak perlu. Khususnya, simpanan lemak subkutan.

Percayalah, jika anda secara serius memutuskan untuk membuang lebihan lemak di kawasan yang bermasalah, anda perlu bertahan dan tidak berhenti bersenam. Anda dapat menurunkan intensiti mereka untuk pertama kalinya. Dengan baik mengeluarkan asid laktik dari otot, urut. Kerutkan sedikit bintik-bintik yang paling menyakitkan dan rasa sakit akan reda.

Jangan lupa bahawa dalam sebulan pantat anda akan menyebabkan pergaulan yang menyenangkan pada lelaki. Bukankah hasil seperti itu bernilai latihan yang paling berat?

Pinggulnya rumit. Melahirkan pasti akan menambahkan milimeter tambahan pada sayap (telinga) di pinggul, jangan pergi ke doktor. Tambahan perubahan yang berkaitan dengan usia akan membawa kesan buruk. Dan seperti yang telah kita katakan, membuang lebihan dari pinggul adalah perkara yang paling sukar dalam menurunkan berat badan.

Tetapi jika paha langsing sangat penting bagi anda, maka lakukan latihan kami secara berkala dan anda akan mendapatkannya. Perkara utama adalah ketekunan + latihan! Dan lemak yang berlebihan akan hilang.

Itu sahaja untuk latihan asas.Berikut adalah contoh latihan yang lebih berat. Mereka disyorkan untuk mereka yang keadaan kesihatannya dan berat badan yang berlebihan tidak memungkinkan mereka untuk memberi badan beban yang lebih kuat.

Sudut perut

Salah satu latihan yang paling berkesan untuk mengepam otot rektus abdominis. Kedudukan - kita berbaring di lantai, tanpa mengangkat bilah bahu dari lantai. Regangkan lengan dan kaki anda di sepanjang badan anda. Lajur dibengkokkan separuh. Kami terus memusingkan kepala. Badan terasa santai. Dan kita mula membongkokkan badan. Kami membawa bahagian badan supaya tangan menyentuh jari kaki. Untuk otot punggung dan perut, pada mulanya akan menjadi sukar. Lakukan dengan kaki lurus (tidak bengkok di lutut). Latihan ini sukar untuk otot perut. Lakukan seberapa banyak pendekatan yang anda boleh.

Papan perut

Bar statik ringan, seperti dalam video di bawah, bagi mereka yang sukar membuat bar dinamik seperti di gif. Dalam kedudukan apa yang perlu dilakukan? Ia dilakukan di lantai. Bengkokkan lengan anda, letakkan siku di lantai. Kaki lurus. Kami melabuhkan punggung tanpa membongkok. Dalam kedudukan ini, kita bertahan selama mungkin, tanpa pergerakan.

Pusing serong

Latihan yang paling berkesan untuk membentuk kelegaan otot perut adalah, tentu saja, kerongkongan serong. Selesai berbaring di lantai, di punggung anda. Angkat badan anda di atas lantai, geser bahu anda bersama-sama, tangan di belakang kepala anda. Pastikan punggung anda tegang. Mula - kami membuat basikal dengan kaki yang diangkat. Pada masa yang sama, kita memusingkan badan badan ke kanan dan kiri. Keadaannya sukar, tetapi kecekapannya sangat tinggi.

Setelah menyelesaikan latihan perut ini, perlahan-lahan turunkan diri ke lantai dan rilekskan badan anda. Tenangkan pernafasan anda.

Senaman ini dan, idealnya, mengurut, membolehkan anda dengan cepat menghilangkan lipatan hodoh di perut anda. Senaman berat tidak digalakkan untuk diastasis dan selepas pembedahan caesar.