Bagaimana untuk menurunkan 10 kilogram dalam sebulan?

Untuk menurunkan berat badan 10 kg tanpa membahayakan kesihatan anda, mulakan penurunan berat badan dengan betul! Sekumpulan diet menjanjikan penurunan berat badan serta-merta, tetapi selepas selesai peringkat penurunan berat badan, dia juga serta-merta kembali ke tempatnya.

meditasi untuk penurunan berat badan sebanyak 10 kg sebulan

Bagaimana untuk menurunkan berat badan tanpa membahayakan kesihatan sebanyak 10 kilogram sebulan?

Pakar pemakanan tidak menyukai makanan yang sedikit. Oleh kerana terdapat pendapat bahawa banyak penyakit timbul daripada diet yang tidak sesuai dengan jumlah nutrien yang kecil. Contohnya adalah skurvi. Penyakit yang teruk disembuhkan oleh asid askorbik. Pengurangan biasa dalam diet untuk mengurangkan kalori dan menurunkan 10 kilogram berat badan akan menyebabkan keadaan yang menyedihkan. Kuku akan mula pecah, dan dengan mereka garis rambut. Tisu kulit akan menjadi pucat dengan ketara. Tetapi jika anda makan dengan betul, ini boleh dielakkan.

Asas Penurunan Berat Badan

Untuk berpisah dengan 10 kilogram berat berlebihan, sudah cukup untuk mengikuti undang-undang pemakanan yang betul. Berat badan akan pergi bukan sahaja dari tong dan perut, tetapi juga dari lengan, muka dan kaki. Jangan lupa bahawa individu hiperaktif menurunkan berat badan dalam masa yang sangat lembut tanpa membahayakan kesihatan. Membelanjakan sejumlah besar kalori setiap hari membawa kepada pelupusan yang tidak dapat dielakkan sebanyak 10 kilogram sebulan.

Hukum menurunkan berat badan sebanyak 10 kg:

  1. Buang produk roti daripada diet anda sebelum menurunkan berat badan. Roti boleh digantikan dengan roti.
  2. Makan daging diet - dada ayam, daging lembu. Makan ikan kukus atau rebus dalam ketuhar.
  3. Makan buah pada awal hari. Anda boleh makan kubis sepanjang masa.
  4. Sarapan pagi harus mengenyangkan. Menurunkan berat badan sebanyak 10 kg dalam sebulan tanpa membahayakan kesihatan akan membantu sarapan pagi yang mengandungi lebih daripada 30% kalori harian. Makan malam 5 jam sebelum tidur.
  5. Elakkan rasa lapar. Perut kosong adalah musuh untuk mengurangkan berat badan. Puasa menyebabkan gangguan dalam sistem pencernaan, kemerosotan keadaan dan mood. Ia berguna untuk mempunyai snek dengan epal, keju kotej, yogurt, yogurt.
  6. Menurunkan berat badan sebanyak 10 kilogram dalam sebulan tanpa membahayakan kesihatan adalah mungkin jika anda makan makanan yang terdiri daripada 80% bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran. Jurang yang tinggal ditambah dengan makanan dan daging kefir. Makanan sedemikian perlu dimakan setiap hari, dengan mengambil kira kandungan kalori.

Pengambilan kalori

Untuk menghilangkan 10 kilogram dalam sebulan, anda perlu memahami asas penurunan berat badan. Katakan anda mempunyai jumlah tertentu dalam akaun bank anda. Kiraan ini akan sama dengan bilangan kalori yang membentuk badan anda. Sesetengah pakar pemakanan di luar negara percaya bahawa 1 kg berat bersamaan dengan tujuh ribu tujuh ratus kalori.

Makanan adalah peningkatan dalam bil, dan kehidupan yang aktif, yang dinyatakan dalam latihan fizikal atau berjalan biasa, memerlukan perbelanjaan kalori, adalah hapus kira wang. Masukkan lebih banyak wang daripada yang anda belanjakan, dan akhirnya ia akan membesar dan muncul sebagai berat badan berlebihan. Nah, jika anda menghabiskan kalori, maka berat badan akan hilang.

Strategi pelangsingan untuk 10 kilogram dalam satu bulan

  1. Lakukan sukan selama beberapa jam sehari. Ini memungkinkan untuk makan dan menurunkan berat badan. Kaedah ini tidak baik kerana ia berbahaya.
  2. Cuba untuk tidak makan berlebihan dan berpegang pada tahap kalori harian tertentu.

Pergi bersukan dan makan dengan betul, dan anda boleh kehilangan 10 kg dalam sebulan tanpa membahayakan kesihatan anda.

Untuk menghilangkan 1 kg berat, anda perlu membakar 7700 kilo kalori. Ternyata untuk menurunkan 10 kilogram dalam sebulan, anda perlu membakar 17, 000 kilo kalori dalam satu minggu. Iaitu, anda harus menurunkan berat badan 2-3 kg setiap minggu. Anda boleh mengira pengambilan kalori anda menggunakan kalkulator dalam talian.

Untuk fungsi normal badan wanita seberat 50 kg, untuk tidak membahayakan kesihatan, cukup untuk mengambil 1200 kalori. Pada masa yang sama, anda perlu makan makanan sihat yang tepu dengan vitamin.

Oleh itu, anda kini tahu bagaimana untuk menurunkan 10 kg dalam sebulan tanpa membahayakan kesihatan. Semoga berjaya!