Diet untuk menurunkan berat badan perut dan sisi

Badan kebanyakan orang adalah diatur dalam apa-apa cara yang jumlah perut dan sisi pertama kenaikan berat badan dan penurunan kedua – pada kehilangan. Tidak wajar, kebiasaan makan bersama-sama dengan tidak aktif fizikal sangat cepat membawa kepada penampilan lemak di kawasan-kawasan masalah. Di samping itu, perut dan rusuk boleh peningkatan di bawah pengaruh kebimbangan meningkat dan tekanan atau beberapa alasan lain:

badan perut
 • di hadapan apa-apa penyakit (paling sering penyakit hati, basal, dan lain-lain.);
 • dalam wanita mengandung dan melahirkan anak;
 • orang-orang dari penggunaan yang berlebihan bir (dipanggil "bir" perut).
Ia adalah sangat penting untuk menurunkan berat badan perut dan orang memilih pihak betul bergantung pada punca yang menyebabkan peningkatan jumlah mereka serta jenis angka, individu dan jumlah berlebihan berat.

Bagaimanapun, perhatikan bahwa untuk menghilangkan paling kawasan-kawasan masalah selama 3 hari atau minggu yang tidak akan bekerja. Kami agak boleh mengurangkan jumlah pinggang dan pinggul dengan mengeluarkan cecair berlebihan dari tisu dan membersihkan kolon kandungan. Tetapi untuk membuang perut dan pinggul sepenuhnya, kamu akan perlukan lebih lama program berat badan berdasarkan kombinasi nutrisi yang tepat dengan sesuai latihan.

Prinsip nutrisi

Untuk menentukan bagaimana untuk membersihkan sisi dan perut seefisien mungkin, sambil memilih berat badan kaedah harus berdasarkan menyebabkan peningkatan jumlah mereka dan berat secara Umum:

 • jika masalahnya adalah tetap makan berlebihan, ketagihan lemak, manis dan lain-lain tinggi makanan kalori, anda perlu untuk secara radikal mengubah diet dan nutrisi;
 • jika lemak yang disimpan oleh kerana gaya hidup – anda perlu untuk meningkatkan aktiviti fizikal, bergerak lebih, latihan yang memberikan beban di kawasan pinggang dan membolehkan kau untuk segera membuang lemak di kawasan masalah;
 • jika kau mencurigai kehadiran penyakit hati dan lain-lain perut organ-organ sebelum untuk membuang lemak perut, anda harus pertama lulus pemeriksaan dan kelakuan yang sesuai rawatan;
 • jika perut menjadi besar setelah kehamilan, ia boleh kembali dalam bentuk yang sama, menggunakan pendek diet bersama-sama dengan sukan;
 • jika menyebabkan obesitas adalah penggunaan yang berlebihan bir, untuk mengurangi jumlah badan pertama perlu memecahkan tabiat dan kemudian mengambil di sebelah kanan diet.
Dalam kebanyakan kasus, untuk menghilangkan lemak di sekitar pinggang tidak perlu duduk untuk waktu yang lama keras program berat badan. Untuk kesan jangka pendek, untuk contoh, sebelum acara penting, anda boleh menggunakan pendek diet ketat, dan untuk mencapai hasil yang stabil – pergi untuk diet yang betul dan sistematik latihan.

Secara Umum, untuk mengurangi jumlah perut disarankan untuk melakukan beberapa peraturan wajib:

 • untuk memerhatikan rejim minum, minum sekurang–kurangnya 1,5-2 liter air sehari – apabila bangun, maka 30 minit sebelum makan setiap;
 • untuk meninggalkan berbahaya untuk mencari produk, untuk mengurangkan penggunaan garam;
 • untuk mengawal saiz satu hidangan – ia tidak boleh melebihi 250 g;
 • makan 5-6 kali sehari dengan selang maksimum 3 jam;
 • untuk meningkatkan aktiviti fizikal.

Perlu diketahui bahwa diet apa-apa terhadap perut yang harus berdasarkan kuasa pecahan. Makan bahagian-bahagian kecil dengan rehat kecil akan memberikan tubuh dengan jumlah tenaga yang diperlukan akan menghalang perasaan yang kuat kelaparan, dan, yang paling penting, akan mengurangkan jumlah perut yang akan membantu anda merasa penuh pada kurang jumlah makanan dan secara langsung akan mempengaruhi saiz perut mereka.

Ia adalah penting juga untuk membuat harian menu berdasarkan mereka makanan yang tidak membawa kepada deposit mendalam (dalaman) lemak, yang utama menyebabkan peningkatan jumlah produk itu termasuk:

 • tanpa lemak daging (ayam, sapi, kelinci);
 • sayur-sayuran, sayur-sayuran segar, buah-buahan, beri (kecuali kentang, pisang, anggur);
 • buah kering, walnut;
 • kacang-kacangan, bijirin;
 • ikan, makanan laut;
 • telur;
 • lowfat laktat produk;
 • zaitun dan minyak biji rami.

Juga kita benar-benar harus meninggalkan lemak, goreng, berkanji hidangan, daging salai, semi-siap, produk makanan cepat saji, dengan gula-gula, berbahaya yang lain untuk kecantikan dan kelangsingan produk. Jika mereka akan hadir dalam menu, untuk mengurangkan jumlah pinggang akan menjadi sukar, dan dalam kes-kes yang paling benar-benar mustahil.

Ini harus mengambil kira itu ada bukti ilmiah untuk keupayaan beberapa produk untuk mempercepat metabolisme dan mulai kehilangan lemak proses di tempat-tempat terhebat kesesakan lemak itu adalah di perut, rusuk dan pinggul. Mengesyorkan makan:

 • halia;
 • kubis semua jenis dan jenis;
 • timun segar;
 • produk susu, kecuali susu;
 • teh hijau;
 • anggur;
 • kayu manis;
 • fuck.

Juga membantu wain merah dalam kuantiti yang kecil (100 ml setiap hari), karena ia mengandungi resvertrol yang rosak dan menghalang pembangunan sel-sel lemak.

Untuk merangsang badan dan mempercepatkan kehilangan berat badan di kawasan masalah perlu bergerak lebih, untuk secara teratur mengunjungi mandi atau sauna, dan balutan. Tapi yang paling penting, anda perlu daripada pelbagai besar untuk memilih jenis diet, karena mereka berbeza dari satu sama lain dalam komposisi produk, sekatan dan tempoh.
badan perut diet soba

Menu

Untuk menentukan sendiri yang paling efektif untuk menurunkan berat badan perut dan sisi, ia adalah perlu bukan hanya untuk mempertimbangkan di atas sebab-sebab peningkatan jumlah mereka, tetapi beberapa faktor lain:

 • individu ciri-ciri organisma;
 • kesihatan;
 • jumlah pound tambahan;
 • matlamat dan cara mencapainya (daya tahan, tekad);
 • pilihan rasa peribadi.

Sejak ada yang besar pelbagai diet bertujuan untuk mengurangkan jumlah pinggang, untuk mengambil dan membeli untuk semua yang dinyatakan parameter akan menjadi mudah. Yang paling terkenal teknik itu adalah klasik diet di soba, yogurt atau beras.

Soba

Mono-diet di soba dengan baik dan dalam masa yang singkat membolehkan kau untuk menghilangkan besar perut dan mengurangkan saiz pinggang. Ini cepat dan agak mudah kaedah tidak memerlukan persiapan hidangan istimewa, tapi terlalu membosankan menu membuat sangat sulit untuk menghormati. Tetapi ia adalah kerana ini diet dengan membersihkan saluran pencernaan, mengeluarkan cecair berlebihan dari tisu dan hasilnya, penurunan berat badan di kawasan-kawasan masalah.

Inti peraturan

Tempoh diet yang tegar mungkin 3-5 hari, dalam masa yang anda makan hanya soba dan indignans untuk minum air atau teh hijau. Jika mahu, kau boleh buka menu anda yogurt rendah lemak (tidak lebih dari 1,5 l).

Soba-kefiric menu akan menjadi kurang stres untuk tubuh dan itu akan memberikan tinggi yang sama kecekapan sebagai mono-diet ketat. Di samping itu, susu fermentasi minum akan membantu untuk menormalkan saluran pencernaan, membuat pembersihan usus lebih kualiti, memastikan bekalan protein dan berguna untuk mikroba bahan-bahan. Di Soba-kefiric diet anda bisa menghilangkan perut dan pihak selama 1-2 minggu, untuk mencapai keputusan yang lebih jelas.

Untuk memilih yogurt diperlukan selaras dengan keunikan sistem pencernaan:

 • yang tinggi dan yang rendah dan kecenderungan untuk ulu hati disarankan untuk minum minuman hari;
 • dengan gas meningkat – untuk tiga hari produk.

Ia juga dibenarkan untuk menggunakan herba, menambah untuk sereal atau campuran yang hijau smoothie. Serat kasar herba tidak dicerna dan tidak diserap dengan usus, dan melalui semua jabatan, mengikis dari dinding dari toksin yang terkumpul. Ini menyumbang untuk lebih teliti mengosongkan saluran pencernaan dan, akibatnya, pengurangan perut.

Sampel menu

Dalam versi yang susah tidak ada cadangan khusus pada menu – bubur boleh dimakan dalam kuantiti mana-mana perlu untuk tepu, dan di antara waktu makan untuk minum sekurang-kurangnya 2-2,5 liter air tanpa gula dan teh. Dari semua produk yang lain harus dihentikan. Hanya keperluan soba mono – pemeliharaan teknologi persediaan soba. Selaras dengan diet resep bijirin harus dikukus untuk malam di termos (atau balut) dalam nisbah 1:2 (1 Cawan soba untuk 2 cangkir air mendidih).

Soba-kefiric menu yang lebih pelbagai. Minuman bisa disampaikan dengan soba dalam cara yang berbeda:

 • berselang-seli dos ini produk sepanjang hari;
 • menuangkan sereal di yogurt (bukan mendidih);
 • indignans mencampurkan bubur dengan minuman sebelum digunakan.

Ketika menggunakan mono adalah tidak disarankan untuk meningkatkan aktiviti fizikal, dan Soba-kefiric penjelmaan ditunjukkan senaman yang sederhana, yang boleh meningkatkan keputusan teknik. Untuk mengurangkan pinggang anda jumlah, anda harus melakukan latihan khas untuk menurunkan berat badan perut dan sisi. Dengan jelas mengikuti semua cadangan setiap hari berdiet, anda boleh kehilangan rata-rata 1 kg berat badan yang berlebihan dan 0.5 cm saiz pinggang. Tapi perlu diingat bahwa ini petunjuk besarnya bergantung pada individu ciri-ciri organisma.

Lawan untuk mematuhi soba atau Soba-yogurt diet adalah penyakit saluran pencernaan dan hipersensitif untuk komponen menu. Jika kau tidak bisa atau tidak ingin makan soba, anda boleh hanya makan yogurt menggunakan yogurt mono-diet atau lebih berbahaya jenis.

Yogurt

Yogurt – produk yang terbaik untuk pinggang yang ramping dan perut yang rata. Semasa biasa menggunakan meningkatkan aktiviti usus, yang mengarah ke semula jadi menurunkan berat badan, kecilkan volume, meremajakan kulit. Ini fermentasi minum mempunyai kesan yang baik pada saluran pencernaan, mencegah pertumbuhan mikroflora berbahaya, mencegah sembelit dan memastikan kualiti pembersihan badan. Telah dibangunkan beberapa sistem yang berbeza kehilangan berat badan, berdasarkan sifat baik yogurt – dari hari-hari pelepasan lama diet selama beberapa minggu bahkan berbulan-bulan.

badan perut yogurt diet

Inti peraturan

Hari puasa dan 3 hari mono-diet pada apa-apa masam-minum susu mempunyai ciri-ciri tahap yang besar, kerana dalam tempoh ini, ia dianggap penggunaan hanya satu produk. Tapi ini cukup kuat dan pantas bertindak teknik yang benar-benar membolehkan untuk mengurangi perut dan pinggul untuk tempoh yang singkat.

Gunakan yogurt mono-diet untuk pinggang disarankan tidak segera – lebih baik untuk bermula dengan hari berpuasa untuk membiasakan sistem pencernaan untuk makanan yang baru. Setelah 3 hari terakhir akan menjadi lebih mudah.

Seperti yang ketat kaedah penurunan berat badan disarankan dengan gastritis atau borok. Anda juga tidak boleh melihat mono-diet yogurt lebih dari 3 hari, sejak lama kekurangan dalam diet karbohidrat boleh mengganggu gerakan, terkemuka untuk sembelit atau diare. Tetapi jika anda juga masukkan dalam menu, beberapa berguna untuk pinggang produk sistem makanan boleh kayu untuk lebih lama lagi.

Sampel menu

Diet harian kaedah ini kehilangan berat badan tergantung pada pilihan yang dipilih. Dalam kes puasa hari, atau hanya mono, anda boleh menggunakan:

 • rendah lemak susu mentega (1% lemak) – up untuk 2 liter;
 • air, herba atau teh hijau – 1.5 L.

Pengambilan harian produk harus dibagi ke 6-7 bahagian dan minum-minum di jarak yang sama masa. Cecair yang tinggal harus dimakan antara waktu makan minum.

Di samping yang kuat diet badan perut dan sisi boleh digunakan gabungan ini minum dengan komponen lain.

Yogurt keju

Dalam varian ini makanan harian diet rendah lemak susu produk:

 • 300 g keju;
 • 1 liter yogurt.

Jumlah tertentu harus dibagi ke bahagian yang sama dan makan siang bersama-sama atau berasingan.

Ini metodologi juga merujuk kepada agak kaku dan tidak direka untuk bertahan lebih dari 1-3 hari. Ia adalah baik yang menggunakan produk-produk ini merangsang metabolisme yang menyebabkan badan untuk menggunakan energi lebih dan lebih sukar untuk hilang inci tambahan di sekitar pinggang.

Yogurt buah-buahan

Yogurt diet dengan buah-buahan boleh lepas 3-5 hari-hari seperti ini adalah lebih mudah diterima oleh badan kerana kehadiran karbohidrat. Dalam tempoh ini setiap hari dibenarkan untuk makan:

 • 2 l yogurt;
 • 1 kg tanpa gula bukan berkanji sayur-sayuran.

Membuat produk berasingan atau untuk menyediakan smoothie dan shake. Hasil 3 hari diet harus kehilangan 2-3 cm di sisi.

Yogurt-cucumis

Kaedah penurunan berat badan yogurt dengan timun diperhatikan sehingga 5 hari dan mungkin menyebabkan dalam tempoh ini untuk kehilangan 5-8 kg dan 3-4 cm di pinggang. Ini pilihan menu diet untuk menurunkan berat badan perut dan pihak ini sangat mudah – pada hari yang menonjol:

 • 1.5 liter rendah lemak asam laktat minuman;
 • yang tidak terhad timun.

Boleh dimakan sendirian atau membuat salad dengan herba dan jus lemon.

Yogurt-Apple

Diet yang berkesan tapi sangat ketat dan memerlukan mematuhi peraturan. Untuk 9 hari kau harus makan menurut skim berikut:

 • 1-3 hari adalah dimakan hanya 1,5 liter tanpa lemak yogurt;
 • 4-6 hari 1.5 kg masam epal;
 • 7-9 hari, dan 1 liter yogurt tanpa lemak dan 1 kg epal.

Untuk menahan 9 hari pada diet ini agak sukar. Tapi kaedah ini adalah antara diet yang paling berkesan dari perut dan sisi.