Bagaimana untuk mulai kehilangan berat badan tepat di rumah langkah demi langkah

Seorang wanita sejati selalu ingin mencari yang baik, menjadi langsing, kencang. Tetapi peluang untuk melawat gym atau kecergasan untuk melakukan pelatih, tidak sama sekali. Dan juga tidak setiap mampu untuk kehilangan berat badan di bawah pengawasan makanan. Jika ini adalah tentang anda — tidak terburu-buru untuk menjadi kecewa: kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mulai kehilangan berat badan tepat di rumah. Langkah demi langkah panduan akan membantu anda membangunkan satu individu program penurunan berat badan, mengira tangan anda untuk mendengar keputusan.

penurunan berat badan yang betul

Langkah satu — analisis

Jadi, sekali hal menjadi jelas bahwa cermin tidak kelihatan cantik dan rapuh penciptaan, dan seseorang dengan pipi montel dan lipatan di pinggang. Perlu menurunkan berat badan.Pound tambahan jangan ajaib muncul dalam sekelip mata, mereka berkumpul selama bertahun — tahun- perlahan-lahan. Cobalah ingat saat kau mulai pulih, itu sebabnya. Mungkin di masa lalu anda terletak keadaan, deductis berat badan, penyakit, kehamilan, ubat hormon. Dalam kes ini, sebelum ini untuk menurunkan berat badan di rumah, pastikan untuk mengecualikan kemungkinan masalah kesihatan: berjumpa doktor, diuji.

Banyak indah wanita menemukan bentuk yang menyelerakan selepas mendalam kejutan saraf: ramai orang sedar cenderung untuk "jam" banyak tekanan yang menghalang untuk menurunkan berat badan. Sering wanita tidak mengalami serangan kompulsif makan berlebihan. Model ini adalah gangguan psikologi ditandai dengan makanan "daret", ketika periode kuasa biasa ganti dengan ledakan yang tidak terkawal selera, terus satu untuk beberapa hari. Ia adalah sia-sia untuk mencela diri sendiri atau memberi janji-janji tidak realistik, ia memerlukan bantuan pakar, jika tidak, anda mulai untuk menurunkan berat badan gagal.

Namun, jika membenci lemak muncul akibat tetap makan berlebihan, penyalahgunaan makanan ringan, aktif, ia lebih mudah — anda dapat mulai untuk menurunkan berat badan sendiri, di rumah. Melakukannya dengan benar, membaca arahan kami sampai akhir.

Langkah kedua grafik kehilangan berat badan

Cuba untuk tidak memberikan diri anda janji-janji kabur: ungkapan "berkembang nipis dengan musim panas", berkata pada malam tahun baru sedar melegakan — sehingga masa musim panas, anda boleh makan semua kalori, dan untuk menurunkan berat badan kemudian. Keadaan yang biasa? Peringatan ini adalah kebiasaan makan berlebihan tidak akan mana-mana, sebagai tambahan berat badan.

Tetapkan tujuan dalam cara yang lain: menentukan tepat beberapa pound yang anda ingin membuang, menetapkan sebuah masa tertentu bingkai dengan tetap pertengahan skrin.

Memutuskan untuk menurunkan berat badan dalam 10 kg dalam 5 bulan, ia akan menjadi betul untuk membuat jadwal kehilangan berat badan, meletakkan:

penurunan berat badan yang betul kaedah
 • Berat awal. Dia akan menjadi rujukan atas titik — titik rujukan yang anda tidak boleh kembali;
 • Hasil akhir yang diingini, tidak peduli seberapa hebat ia mungkin;
 • Beberapa mata untuk pertengahan wajaran. Optimum adalah untuk tidak berat setiap hari, sekali seminggu. Teknik ini membolehkan untuk menjaga motivasi untuk menurunkan berat badan di rumah, dan setiap hari pendekatan untuk skala yang lebih de-motivasi, berehat. Mencari semasa depan berat, yang tidak di belakang jadwal, anda akan menjadi sangat senang dengan diri sendiri, merasa seperti ada kegembiraan yang boleh membantu untuk menurunkan berat badan;
 • Tinggalkan satu tempat di jumlah rekod — selalu sebuah kesenangan untuk dicatat bahwa pinggang adalah nipis. Ia berlaku yang berat badan berhenti, tetapi badan terus kehilangan berat badan. Ukuran itu adalah disarankan untuk melakukan bulanan, mungkin disertakan gambar untuk menggambarkan proses.

Jadual, ia adalah penting untuk membina jadual realistik, jika tidak semangat anda tidak lama lagi akan digantikan oleh kekecewaan yang pahit.

Jangan tergesa-gesa perkara, mengesyorkan untuk menurunkan berat badan perlahan-lahan pada 3-4 kg sebulan. Sudah tentu, anda boleh kehilangan berat badan lebih cepat, tapi kaedah ini adalah salah, berbahaya untuk kesehatan: badan butuh waktu untuk menyesuaikan diri kepada bentuk baru.

Langkah dua — nutrisi yang tepat

Kesilapan yang paling biasa kehilangan berat badan di rumah — kepatuhan untuk diet ketat. Menahan lama mogok makan ini tidak mudah, kegagalan tidak dapat dielakkan untuk dia datang rasa bersalah. Jika kerusakan yang terjadi, untuk menurunkan berat badan selama-lamanya, kaedah ini tidak akan bekerja, tidak lama lagi cukup berat kembali: badan telah mengalami tekanan, cenderung untuk menyimpan lemak, untuk berdebat dengan alam adalah sia-sia. Untuk memulakan untuk menurunkan berat badan, had kalori perlukan, tetapi ia harus dilakukan dengan betul:

 • Count kalori. Ada banyak yang istimewa formula yang membolehkan untuk mengira tenaga yang diperlukan nilai makanan di siang hari. Mereka nilai-nilai yang sangat berbeza dan kadang-kadang ia adalah jelas apa kesimpulannya adalah betul, untuk memulakan untuk menurunkan berat badan. Penyelesaian yang paling mudah untuk garis notebook lembaran dalam setengah, dan kemudian di ruang pertama, tulis semua yang kau makan untuk hari itu, dan kedua persis apa yang saya lakukan. Malam berdiskusi: berapa banyak kalori tidak banyak menghabiskan. Untuk menurunkan berat badan dengan betul, anda perlu untuk menghabiskan setiap hari 500 kalori lebih daripada anda mengambil;
 • Tentukan keperluan di protein, lemak dan karbohidrat. Nilai tenaga makanan terdiri dari protein, lemak, karbohidrat — mereka semua yang diperlukan oleh badan untuk berfungsi normal. Untuk memulakan untuk menurunkan berat badan, anda perlu untuk mengira mereka nisbah diperlukan. Pada 1 kg berat ia akan menjadi: 1 g protein, 0.5 g lemak, 2-3 gram karbohidrat. Jadi, seorang wanita dengan berat 70 kg setiap hari adalah perlu untuk mendapatkan dari makanan 70 g protein, 35 g lemak, 210 gram karbohidrat untuk terus kehilangan berat betul. Bersama-sama dengan penurunan berat badan, angka ini akan berkurang, anda akan memerlukan pengiraan;
 • betul menurunkan berat badan dengan diet
 • Buat menu untuk setiap hari. Untuk tidak tergoda untuk makan sesuatu yang manis atau lemak, ia adalah mustahil untuk pergi lapar. Cuba untuk cat diet selama minggu depan dengan perlu kalori: mendapatkan dalam 5 makanan, jarak antara yang tidak melebihi 4 jam. Prinsip nutrisi yang tepat adalah mudah: kebanyakan menu sayur-sayuran dan buah-buahan, diikuti oleh oatmeal di dalam air, wap daging. Semasa snek kamu bisa merawat diri sendiri untuk kacang, produk susu. Lima kali sehari untuk mempercepat metabolisme untuk menurunkan berat badan lebih mudah;
 • Menormalkan rejim minum. Untuk menurunkan berat badan dengan betul mungkin hanya mengorbankan kehilangan lemak tubuh, tidak dehidrasi dan otot pecahan seperti mono-dietas. Pada 1 kg berat seseorang perlu tidak kurang dari 30 g tulen air, dan teh atau kopi tidak diambil kira, hanya air.

Untuk mulai makan makanan yang lebih baik secara beransur-ansur, selama beberapa hari, seli menolak biasa berbahaya makan. Jangan lupa untuk menjalankan sebuah audit peti sejuk dan lemari dapur di menghalangi objek untuk menurunkan berat badan godaan — coklat, cookies, sosis. Jika mungkin tidak memegang rumah produk seperti itu risiko kegagalan adalah minimum.

Langkah empat — aktiviti fizikal

Ia dipercayai bahawa latihan di rumah kalah dalam keberkesanannya latihan di gym. Hal di hadapan syarikat kepentingan: kumpulan kelas, di mana anda melihat aneh hasilnya adalah masa yang kompetitif, keinginan untuk menurunkan berat badan. Melawat gym biasanya menghalang pekerjaan, tetapi di rumah anda sentiasa boleh mencari setengah jam untuk diri sendiri.

Mengkaji hari, pasti masa apabila anda ingin melakukan latihan — ini bisa menjadi awal pagi, lewat petang. Memilih masa selang, cobalah untuk berpegang kepada setiap hari untuk latihan menjadi sebuah kebiasaan. Di rumah anda boleh kereta api dalam cara berikut:

 • Turun siap video tentu-latihan yang direka khas untuk menurunkan berat badan pada mereka sendiri. Mulakan dengan versi mudah, dengan peningkatan akibat stres;
 • Membuat set anda sendiri latihan yang termasuk semua kumpulan otot. Untuk memulakan untuk menurunkan berat badan, anda perlu untuk mendapatkan untuk bekerja seluruh badan. Anda boleh menggunakan murah peralatan padat — duduk, berat, Seorang, tali;
 • Membeli sebuah latihan basikal atau treadmill;
 • Latihan aliquam bola juga sangat berkesan dan ia boleh dilakukan di rumah;
 • Membuat yang bagus laluan dan menikmati Jogging, Nordic. Mungkin sebentar lagi kamu akan bertemu di Taman berdekatan orang-orang yang bersedia untuk menurunkan berat badan.
Yang mana aktiviti yang anda pilih, untuk mulai berlatih di rumah harus sangat berhati-hati, tanpa fanatik. Semangat yang berlebihan untuk pemula adalah penuh dengan masalah kesihatan. Jika anda punya penyakit, itu adalah lebih baik untuk membincangkan sukan pelan dan keinginan untuk menurunkan berat badan dengan doktor anda.

Tune dalam untuk kejayaan akan membantu membeli pakaian sukan — setiap wanita suka pakaian baru. Latihan harus bersenang-senang, tenaga, positif. Sangat penting pekerjaan tetap — bahkan jika itu hanya 20 menit, tetapi setiap hari. Anda akan terkejut berapa cepat badan anda akan kehilangan berat badan dan kesihatan akan memperbaiki.

Langkah lima — motivasi

Orang-orang yang menghilangkan berat badan yang berlebihan di rumah, sering berkata bahawa kehilangan berat badan adalah lebih mudah pada mulanya, sehingga menu baru tidak membosankan, latihan tidak lelah, semangat di maksimum. Ia akan mengambil masa yang agak lama dan ia akan menjadi jelas bahwa untuk menurunkan berat badan yang telah lama.

Prinsip motivasi

Ia adalah penting untuk menunggu perkembangan mapan tabiat untuk gaya hidup baru, jika tidak, usaha anda akan pergi ke dalam longkang. Perlu motivasi, membantu untuk menurunkan berat badan di saat-saat ketika anda ingin drop segala sesuatu dan makan kue, dan dua sebaik-baiknya.

Menjaga ini isu yang lebih baik:

penurunan berat badan yang betul sukan
 • Tulis di selembar kertas semua manfaat dari masa depan kelangsingan. Peluang untuk memakai pakaian yang cantik, yang iri padanya kawan-kawan, kekaguman orang-orang, dan untuk seseorang kesihatan, kemungkinan untuk hamil anak — pilih apa yang sesuai dengan anda. Kau berusaha keras tidak hanya untuk menurunkan berat badan, gol yang pencapaian dan perlu harmoni. Membaca semula senarai secepat motivasi melemahkan;
 • Di kulkas melampirkan foto model, yang akan suka seperti itu. Gambar anda untuk menetapkan berat badan yang berlebihan terlalu;
 • Jangan lupa tentang carta kehilangan berat badan, log keputusan anda, ia akan memberikan kekuatan untuk menurunkan berat badan pada;
 • Berdebat dengan seseorang. Untuk menurunkan berat badan akan menjadi lebih menarik. Terbukti dan anak-anak kecil ini kaedah yang berfungsi dengan sempurna, terutama jika kamu bertaruh wang;
 • Makan di depan cermin. Sisi nya lemak lipatan pasti akan mengurangkan selera, akan merangsang keinginan untuk menurunkan berat badan;
 • Memakai pakaian satu ukuran lebih kecil. Ketat jeans atau kurus baju sentiasa akan mengingatkan anda untuk menurunkan berat badan.

Hidup motivator boleh anjing, kerana ia adalah perlu untuk berjalan-jalan dua kali sehari, dan untuk menafikan invitingly queribundus teman yang sangat sukar. Pada titik ini, kami tutorial anda berakhir, anda tahu bagaimana untuk mulai kehilangan berat badan di rumah — kami ingin anda berjaya, semua mesti berjaya.