Dan kemudaratan hari berpuasa untuk menurunkan berat badan

hari puasa

Ia dipercayai bahawa hari berpuasa untuk menurunkan berat badan – paling berbahaya cara untuk menghilangkan berat badan yang berlebihan. Tapi kelemahan mereka. Jadi tidak dapat menjadi terlalu berhati-hati. Ketika bongkar tetap pengambilan kalori pada manusia adalah dikurangkan 20-30% dari norma. Itu tubuh dibersihkan keluar dari dia yang berlebihan dan hasilnya, berat badannya berkurang.

Gunakan hari puasa

 • Kemudahan

Sebagai peraturan, siang hari makan satu atau dua produk.

 • Cepat kesan

Kerana rendah kalori pengambilan membakar lemak dengan cepat, anda akan kehilangan berat badan.

 • Kulit yang jelas

Pada hari-hari badan dibersihkan dari toksin. Pada akhirnya, lebih baik usus, hilang reaksi alergi dan dermatitis, memperbaiki keadaan Umum kulit.

Bahaya hari puasa

 • Tekanan

Selepas pemunggahan, badan boleh mula menyimpan semua masuk nutrisi, menukar mereka secara langsung ke dalam lemak. Pada akhirnya, anda boleh mendapatkan semua dibuang.

 • Perlahan metabolisme

Biasanya puasa hari-hari yang tidak seimbang dengan VIGILATE, dan ia membawa kepada metabolik dan rusak sistem pencernaan.

 • Perubahan Mood

Kerana kekurangan tenaga pada hari-hari, seseorang yang boleh menjadi marah, ia boleh mengurangkan prestasi, untuk menjadi kelemahan sehingga pening.

Peraturan hari puasa

Jika untuk menimbang semua "kebaikan", dan "napi", akan menjadi mampu untuk datang ke kesimpulan yang puasa hari-hari yang tidak begitu aman untuk kesihatan. Bagaimanapun, jika anda memutuskan untuk menggunakan metode ini penurunan berat badan, cuba untuk mengikuti peraturan tertentu untuk meminimalkan risiko anda.

 • Tidak kelaparan sendiri

Untuk mengambil kurang kalori tidak berarti apa-apa. Ini dapat dicapai, untuk contoh, mengurangkan bahagian anda diet normal atau membatasi anda pengambilan lemak dan kalori tinggi makanan goreng daging, mayonis pada salad, sosej dan separuh siap, membakar dan pencuci mulut manis.

 • Tidak eksperimen

Pilih untuk diri sendiri pilihan terbaik pelepasan, yang tidak akan mendedahkan tubuh anda untuk tekanan yang teruk, dan ikutinya bila-bila perlu. Ada tidak perlu untuk menghabiskan pada pengalaman praktikal.

 • Minum lebih banyak air

Pada hari-hari, anda harus minum sekurang-kurangnya dua liter air. Maka badan memang akan dibersihkan.

daging hari puasa
 • Jangan makan itu cepat hari garam dan rempah-rempah

Dalam kes ini, air tidak akan tetap dalam tubuh dan edema akan dikecualikan.

 • Jangan membuat lebih dari satu hari berpuasa seminggu

Jika tidak, badan mungkin gagal, dan selepas itu anda akan mendapatkan berat badan dua kali lebih cepat seperti sebelumnya.

Yang penting!

 • Pada hari berikutnya yang keluar, tidak segera melompat pada makanan, tidak kira bagaimana lapar anda bangun. Jika tidak, semua yang anda bongkar dengan sia-sia.
 • Pertama, sila menahan diri dari karbohidrat cepat (gula, roti, pastri, pasta, dan lain-lain.).
 • Kedua, mengurangi jumlah kalori yang digunakan untuk 5-7% biasa kadar – ia adalah cukup untuk mengenakan mangkuk 3 sudu makanan kurang.
 • Dan ketiga, makan lebih sering, mencegah kejadian kelaparan. Tetapi makanan ringan harus sihat – buah-buahan, kacang, yogurt bukan biskuit atau gula-gula.

Menu pilihan hari puasa

Terdapat jenis unloadings' kumpulan:

 • karbohidrat pemunggahan beras (soba, oat), tembikai, timun, Apple hari;
 • protein pelepasan – keju, daging, ikan hari;
 • bongkar susu – yogurt, yogurt, hari puasa susu

Yang paling berkesan hari puasa

Daging hari puasa

Ayam rebus (tanpa kulit), seluruh atau masak daging tanpa garam (kicap adalah dibenarkan dalam kuantiti yang kecil) di lima makan sepanjang hari. Untuk minum air.

Yogurt-Apple hari puasa

Satu hidangan adalah hanya sebuah Apel dan setengah Cawan yogurt. Makanan yang perlu tidak boleh lebih dari enam tapi ada kurang dari tiga hari. Yogurt ini penjelmaan memainkan peranan penting, karena asam laktat berjaya membersihkan usus.

Beras hari puasa

Hari yang dibenarkan tiga kali. 50 g beras kering dengan buah-buahan dan susu, sementara waktu untuk makan siang dan makan malam dengan sayur-sayuran. Angka yang lebih baik untuk tidak memasak, dan kukus di malam (tuangkan air mendidih dan meninggalkan semalaman, pra-mencuci air panas dan sejuk)! Sebagai minuman, pilih teh hijau.

soba yogurt hari pelepasan

Soba-yogurt hari pelepasan

Untuk Sarapan, makan siang, makan malam, makan hanya soba, indignans di malam hari, dengan analogi dengan Ara. Jangan tambah garam. Sebagai makanan ringan dan sebelum tidur minum segelas yogurt.

Timun hari puasa

Jika anda perlu menurunkan berat badan dengan cepat, mengatur berpuasa pada hari timun. Sayur-sayuran ini menggabungkan dua berguna ciri-ciri – ia mempunyai sedikit kalori dan mengandungi tartronovaya asid melambatkan transformasi karbohidrat ke lemak. Di samping itu, timun memperoleh air dari badan. Untuk apa-apa bongkar, anda boleh kehilangan sehingga 3,5 kg.

Pada hari puasa badan anda akan mendapatkan maksimum 300 kalori, jadi yang terbaik adalah untuk tahan, tinggal di rumah. Tidak diinginkan fisik dan mental stres. Mengambil 1.5 kg timun segar dan kukuh berkongsi kadar pada 6 majlis. Ini, mereka tidak memiliki sos, murni dan mudah. Jika kelaparan yang sangat kuat, ia adalah dibenarkan untuk makan 2 telur rebus dan 2 sudu bran.

Nota

Astrogeology pikir adalah yang paling dan paling berkesan untuk menurunkan berat badan mereka puasa, yang diadakan di hari jadi. Ia bukan tentang tarikh, dan hari dalam seminggu hari senin, selasa, dan lain-lain. Mengetahui hari dan Bangun "makan" menurut pilihan yang dipilih pemunggahan.