5 latihan yang berkesan untuk menguruskan badan abdomen

Nutrisi yang tepat dan menjalankan membantu seseorang untuk menjaga tubuhnya dalam bentuk dan kesihatan pada tahap yang tinggi. Hal yang utama adalah keseimbangan dan pendekatan yang sistematik. Ia adalah penting untuk membayar perhatian untuk tetap latihan dan pilihan litar kuasa.

Hal pertama yang kau perlukan untuk mulakan dengan kebiasaan makan. Dan lebih cepat lebih baik. Ia adalah lebih baik untuk memulai proses perubahan diet beberapa minggu sebelum permulaan latihan. Jadi badan mempunyai masa untuk membersihkan seperti yang diharapkan dan memberikan maksimum jumlah tenaga untuk latihan.

Tekan lakukan di dapur — peraturan asas nutrisi. Makan malam terbaik untuk menurunkan berat badan

Makanan yang perlu didekati dengan penuh kerapian. Tidak ada latihan, kami akan membawa hasil, jika tidak ada perintah di dapur. Diet yang sihat termasuk bagaimana pemilihan-tinggi, rendah kalori makanan, dan sempurna dipadankan cara untuk makan.

Tidak heran mereka mengatakan bahawa akhbar lakukan di dapur.Langkah pertama adalah untuk berurusan dengan mereka sendiri peti sejuk. Yang pada mesin Sarapan, makan siang dan makan malam, dan tidak selalu memikirkan apa yang menjadi bakul runcit.

Ia adalah penting untuk minum sekurang-kurangnya 1.5 liter air, air akan mulai metabolisme dan berat badan akan pergi lebih cepat.

Untuk makan dengan baik, anda perlu ingat peraturan Emas berikut:

  1. Makanan yang mesti diubah. Lebih banyak jenis sayur-sayuran dan buah-buahan, ikan dan daging, pelbagai bijirin dan kacang akan di atas meja — lebih baik.
  2. Terutamanya dari rantai makanan tidak termasuk produk dengan kalori tinggi (contohnya, roti, mayones, kentang).
  3. Makan kurang tapi lebih sering.
  4. Ia adalah lebih baik untuk makan perlahan-lahan, makan perlu diberi setidaknya 30 minit, semua dikunyah dengan teliti.
  5. Ia adalah wajar bahwa diet terdiri dari buah-buahan dan sayuran.
  6. Makanan Protein disarankan untuk makan untuk Sarapan, dan makan malam.
  7. Badan untuk fungsi normal sekurang-kurangnya satu hari seminggu untuk membongkar (anda bisa menggunakan produk susu, buah-buahan).
  8. Di atas meja harus menjadi masak makanan. Tidak ada makanan dalam tin. Produk hanya seragam dan asli.

Makan tengah hari boleh termasuk karbohidrat yang kompleks — soba, beras, pasta dari ini juga gandum. Ia adalah penting untuk termasuk sayur-sayuran segar.

Sebagai makan malam pakar dalam nutrisi sarankan untuk mengambil hanya sayur-sayuran, daging dan ikan, kukus. Mereka cepat diserap. Dua jam sebelum tidur adalah yang terbaik untuk tidak makan sama sekali. Pada malam, tubuhnya akan menyerap bahan-bahan yang diperolehi di siang hari dan mengeluarkan racun, ia dalam keadaan tidak mungkin untuk beban.

Vakum latihan — bagaimana yang harus dilakukan dan bagaimana ia berfungsi

Selepas kuasa adalah normal, ia adalah masa untuk berfikir tentang menambah aktivitas fisik untuk meningkatkan kesejahteraan dan menghilangkan pound tambahan.

Menjalankan vacuum

Yang vakum latihan adalah salah satu yang paling berkesan latihan untuk menguruskan badan kawasan pinggang. Perut yang rata boleh dilakukan oleh diri anda di rumah, tanpa bantuan dari jurulatih dan pergi ke gym. Hal yang utama ketetapan.

Sila ambil perhatian, vakum ada beberapa kontra: kehamilan, selepas pembedahan atau melahirkan anak, haid. Jika tindakan yang menyebabkan rasa sakit di perut, fizikal seperti aktiviti yang lebih baik untuk menangguhkan atau untuk berunding dengan dokter.

Dengan bantuan menarik balik ternyata urut organ-organ dalaman. Metabolisme semakin baik terima kasih banyak aliran darah. Secara Umum, sihat organ-organ pelvis kecil dan perut rongga. Rangsangan pencernaan, usus mula bekerja dalam cara yang betul, dan memperkuat otot-otot perut. Untuk beberapa bulan dengan nutrisi yang tepat akan muncul di akhbar.

Syarat-syarat yang wajib saat melakukan latihan adalah pemberhentian pengambilan makanan dalam empat jam. Jika sepanjang hari tidak ada cara untuk tidak makan jangka waktu, melakukan vakum harus sebelum Sarapan pagi. Cuba lagi pekerjaan anda perlu kerap setiap hari.

Untuk latihan anda harus meletakkan kaki lebar pelvis, dan kemudian sedikit bengkok mereka di lutut. Di paha ia adalah yang terbaik untuk bergantung tangan. Berat badan dipindahkan ke kawasan pemilik, adalah penting untuk merasa sokongan, dinding perut dan pinggang berehat. Setelah menjalankan kunci. Mula — Mula-Bandha, di mana otot perineum adalah pertama dikurangkan dan kemudian diadakan dalam kedudukan statik. Melalui tindakan itu boleh menjadi besar untuk mengetatkan perut yang lebih rendah.

Tekak kunci dilakukan dengan menarik mahkota, dagu pergi ke lehernya notch. Anda perlu mencuba untuk menelan air liur. Kunci ini meliputi tenggorokannya.

Apabila melakukan bahasa kunci yang anda perlu hadir hujung lidah anda dan meletakkannya di atas langit untuk gigi. Semasa berlatih, badan perlu diisi dengan kehangatan, yang berarti bergerak ke arah yang betul.

Papan latihan — bagaimana untuk melakukan badan perut

Untuk bekerja di luar otot-otot bahu ikat pinggang, pinggul, punggung dan kembali latihan berjalan tali itu berarti bekerja hampir seluruh badan. Papan adalah pilihan yang baik untuk orang-orang yang mempunyai waktu untuk sukan. Yang paling penting dalam hal ini untuk betul mengasah teknik.

Untuk bekerja di luar otot-otot perut, anda harus meletakkan tangan di bawah bahu. Lutut tidak boleh bengkok, hanya kembali dalam kedudukan yang lurus. Kepala diarahkan lurus ke depan. Tekan maksima tegang.

Pemula, pakar nasihat untuk melakukan latihan plat tidak lebih dari 1 menit. Setiap dua hari berjalan masa, kau secara beransur-ansur boleh meningkatkan oleh 30 saat. Papan secara beransur-ansur dibawa ke 3 minit. Untuk meningkatkan kesan, anda boleh menggunakan versi yang lebih kompleks, untuk contoh, melakukan papan pada siku anda. Anda boleh melakukannya pada bila-bila masa.

Latihan basikal untuk abs

Latihan basikal

Untuk berkesan mengepam tekan sesuai latihan basikal. Pekerjaan yang berjalan di rumah, dan memberikan banyak manfaat lebih daripada latihan intensif pada kualiti peralatan kardio. Basikal membantu meningkatkan metabolisme dan peredaran darah dalam tubuh dan bekerja di otot perut.

Beberapa orang, setelah sistem latihan untuk beberapa bulan lebih produktif saluran pencernaan. Kerja tambahan beban g otot, yang membantu untuk membuang inci tambahan, dan visual menarik paha.

Untuk membuat satu Basikal, anda perlu untuk mengambil berbaring ke bawah. Paha tegas tegak lurus ke tingkat permukaan. Tangan dalam pelaksanaan latihan harus tegas disimpan untuk kepala, kerana jika tidak, otot-otot tidak maju cukup. Fibulae tangan di istana juga tidak disarankan kerana ia boleh mencederakan leher.

Kemudian kau boleh mula untuk meniru menunggang kenderaan beroda dua. Pertama, meluruskan satu kaki dan kemudian yang lain, dan sebaliknya. Satu kaki harus menjadi bengkok. Pergerakan berulang-ulang di dalam satu bulatan.

Pelatih digalakkan pada tahap awal untuk melakukan tidak lebih dari 8-10 wakil, secara beransur-ansur meningkatkan beban. Optimum beberapa set dari 3 4. Maksimum ulangan sama 20.

Curl berbaring — angkat badan perut

Latihan, berpusing di lantai melatih otot-otot perut. Ini tugas yang dilakukan di kelab kecergasan atau di rumah. Bergantung pada pilihan yang dipilih untuk latihan sedang bekerja keluar berbeza bahagian badan.

Untuk klasik twist di lantai bekerja bahagian atas tekan. Untuk mulakan latihan ini anda perlu untuk berbaring di belakang anda. Selanjutnya, di sudut yang tepat untuk kompres lutut. Kaki di atas lantai, tangan di belakang kepala. Pada pertama menghembus nafas, luar tulang belikat dari lantai, otot-otot perut tegang. Kembali ke kedudukan asal berikut pada menghembus nafas.

Untuk melakukan serong sit-up, anda harus berbaring di sebelah kanan anda. Kaki ditekan terhadap satu sama lain, dan membengkokkan lutut, tangan kiri terletak di belakang kepala anda. Pertama anda perlu untuk meregangkan serong dan kemudian twist mereka ke titik tertinggi. Secara beransur-ansur tubuh jatuh ke bawah. Sama beberapa kali dalam latihan diulang di sebelah kiri.

Mengenai beberapa pelaksanaan berpusing norma pada semua orang. Untuk satu orang yang ia akan menjadi agak beberapa pendekatan dan lain daya yang cukup untuk beberapa dozen. Juga ia bergantung pada tahap belajar otot dan kekuatan mereka.

Keajaiban kusyen atau kaedah Fukutsudzi dari perut

Kaedah jepun kehilangan berat badan mengurangkan pinggang dan meningkatkan pertumbuhan. Kaedah termasuk doktrin bahwa orang hanya tidak kena pada tempatnya tulang-tulang pinggul dan kuadran, iaitu melanggar keadaan alami mereka. Dr. Fukutsudzi pasti bahawa postur boleh dilakukan lebih langsing dan kawasan pinggang nipis.

Latihan dengan kusyen

Untuk melakukan senaman yang betul, anda perlu meremas handuk (diperkuat dengan tetap benang). Ia adalah yang terbaik untuk melakukannya di lantai. Perceraian kaki hip-lebar selain. Kaki harus bersudut supaya ibu jari anda menyentuh. Tangan di belakang kepala. Tapak tangan di atas lantai berada di kedudukan seperti yang menyentuh hanya jari. Seterusnya, berehat kembali dalam posisi ini, itu adalah disarankan untuk menghabiskan setidaknya 5 minit. Jika anda tidak memiliki kesabaran, ia adalah wajar untuk bermula dengan 1-2 minit.

Latihan ini pakar mengesyorkan setidaknya sekali sehari. Hanya dengan cara ini dicapai kelihatan hasilnya. Ingat bahwa untuk menghilangkan menggunakan metode Fukutsudzi pound tambahan tidak berjaya, ini perlu kerap terlibat dalam latihan kardio. Latihan ini akan membantu untuk mewujudkan yang baik aliran darah ke pinggang, memperbaiki postur, menaikkan ketinggian, untuk berehat tempat, yang sebelum ini diperah, dan visual bentuk yang betul.