Latihan yang berkesan untuk menurunkan berat badan sisi dalam rumah

Untuk membuang tambahan deposit dan mendapatkan jam pasir angka tidak perlu pergi ke gym. Ada latihan yang berbeza untuk menguruskan badan sisi di rumah

latihan untuk menurunkan berat badan sisi

Berat badan yang ideal dicari oleh banyak wanita. Perlembagaan adalah berbeza, dan jika salah satu dari gadis-gadis untuk menjaga dalam bentuk hampir tiada apa-apa untuk dilakukan, tetapi orang lain akan harus membuat usaha yang Berat untuk menurunkan berat badan di pinggang, setidaknya beberapa inci. Untuk membuang tambahan deposit dan mendapatkan jam pasir angka tidak perlu pergi ke gym. Ada latihan yang berbeza untuk menguruskan badan sisi di rumah yang akan membantu untuk mencapai hasil yang dikehendaki.

Menyebabkan lemak di sisi

Sedikit lemak di perut adalah yang dianggap normal, seperti yang ia direka untuk melindungi organ-organ dalaman dan tulang. Tapi itu berlebihan lemak di sekitar pinggang menyebabkan rasa tidak selesa, dan dalam kes-kes yang teruk dapat berbahaya bagi kesehatan.

Berlebihan pengumpulan lemak boleh berlaku dalam situasi berikut:

 • Metabolisme miskin dan rendah metabolisme.
 • Keturunan faktor yang mempengaruhi pengumpulan lemak.
 • Tidak aktif dan gaya hidup tidak aktif.
 • Tetap makan berlebihan.
 • Tekanan dan penyakit.
 • Perubahan hormon.

Tip! Untuk menurunkan berat badan yang berkesan ia tidak disarankan untuk diet. Diet harus seimbang. Ia adalah lebih baik untuk membatasi penggunaan berkanji, manis, merokok dan asin.

Latihan peraturan

Untuk senaman yang berkesan anda perlu mengikuti tertentu cadangan:

 • Anda perlu untuk melakukan sekurang-kurangnya tiga atau empat hari seminggu.
 • Latihan harus dilakukan bersama-sama dengan diet yang betul.
 • Satu jam sebelum latihan dan selepas tidak disarankan.
 • Sebelum latihan untuk melakukan hangat-up.
 • Ulangan dan pendekatan membuat pelajaran lebih berkesan.
 • Sebelum latihan anda boleh balut sebelah tempat duduk dan perut dengan plastik-pakai dan Haba daya tahan. Ini akan meningkatkan peluh dan mempercepatkan membakar lemak.
 • Latihan untuk pihak yang harus dimasukkan dalam jumlah set latihan untuk kesan yang besar.
 • Selepas kelas adalah untuk mengambil mandi kontras yang akan membuat pinggul lebih kencang.

Tip! Menjalankan kelas yang lebih baik dalam tempoh individu aktiviti puncak. "Burung hantu" disarankan untuk memilih pelatihan formal, dan "larks" pagi.

Diet ketat dan kekurangan makanan tidak akan membawa kepada keputusan yang diingini

Bagaimana untuk mengambil latihan?

Pendekatan yang lebih dan ulangan, lebih cepat berayun tekan. Ia adalah penting untuk memilih kecepatan optimal latihan, jadi tidak membahayakan jantung. Lumbar buruk swing dengan anak panah. Apabila anda bangku tekan, belakang anda harus tegas ditekan ke lantai. Untuk prestasi yang terbaik, bawah tekan, harus mengangkat kaki, bukan tubuh.

Jika anda memiliki masalah dengan lebih rendah kembali harus berhati-hati untuk melakukan sit-up dan sit-UP.

Kesan akan, bahkan jika anda menghabiskan 15 menit sehari pada latihan untuk membuang lemak di sisi.

Amat berkesan telah latihan berikut:

 • Lereng di setiap sisi 25-30 kali dan 5 pendekatan.
 • Melompat tali untuk 8-12 menit atau di laman web dalam 15.
 • Condong ke semua arah di dalam posisi duduk dengan penundaan 30 detik.
 • Mahi kembali dalam 30 kali. Ia adalah di bawah itu beban perubahan jatuh di kawasan sebelah.
 • Membantu untuk mengurangkan sisi Hoop. Kau harus twist untuk 10-30 menit setiap hari. Walaupun ia percaya yang apa-apa latihan membahayakan organ-organ dalaman.
Melompat tali yang baik jantung loading, yang menyumbang untuk keseluruhan badan

Latihan dua jenis: anaerobik dan aerobik. Terbaru kelajuan metabolisme, mempercepat detak jantung. Beban itu termasuk berlari, melompat, Bersepeda dan tarian bergerak. Aerobik boleh membantu anda kehilangan berat badan dan menurunkan lemak tubuh di pinggang. Cardio membolehkan kau untuk menggunakan dalaman yang terkumpul di seluruh organ-organ. Anaerobik latihan bekerja untuk meningkatkan ciri-ciri kekuatan otot dan memperkuat otot dan meluruskan postur.

Dalam usaha untuk menurunkan berat badan dalam kawasan yang sukar, seperti Boca, anda akan perlu pendekatan yang menyeluruh.

Tip! Tidak aktif bekerja setiap jam yang anda perlukan untuk bersenang-sedikit hangat-up. Untuk menaikkan kaki ke kaus kaki, tumit untuk kompres dan dekompresi punggung dan untuk mengurangkan dan mencairkan tulang belikat. Ini adalah semua dilakukan duduk di atas kerusi. Di malam adalah disarankan untuk berjalan-jalan panjang di kaki.

Latihan yang berkesan untuk menurunkan berat badan di rumah

Untuk mencapai hasil yang anda perlukan untuk mencari satu set lengkap latihan untuk otot-otot perut. Fokus utama yang harus di serong.

Latihan
 • Putaran Seorang dianggap sebagai salah satu yang terbaik latihan. Pada jangka masa, tegang semua otot-otot perut. Gerakan putaran mengurut badan lemak dan memiliki kesan mekanikal.
 • Untuk semua kumpulan otot digunakan fitball. Beban pada bola lebih pemaaf.
 • Berguna untuk berbeza pinggang berpusing. Mereka boleh dilakukan berdiri, duduk di atas kerusi atau juga dengan pedang.
 • Membantu untuk menurunkan lemak di sisi latihan basikal. Boleh usul untuk menyambung lutut dengan bertentangan siku dan sebaliknya.

Tip! Membakar lemak akan pergi lebih baik jika masalah tempat untuk memburuk-burukkan anti-selulit krim dan bungkus dengan berpaut filem. Jadi badan mulai membakar lemak, yang harus anda lakukan sekurang-kurangnya satu jam.

Hangat-up

Sebelum latihan utama anda harus melakukan latihan untuk memanaskan otot. Latihan itu akan melindungi terhadap keseleo dan kecederaan. Ia adalah cukup untuk memilih 4-6 pergerakan, untuk latihan.

 1. Melaksanakan bulat gerakan bahu.
 2. Pergerakan yang sama dibuat oleh tangan.
 3. Untuk pergerakan hip sendi dilakukan bulat swing kaki bengkok ke sisi.
 4. Berjalan pada jari-jari kaki.
 5. Kelainan batang tubuh untuk kedua belah pihak.
 6. Squats dengan mengangkat sarung kaki. Pada tarik nafas yang mencangkung, menghembus nafas, luruskan lutut, dan keledai menimbulkan, dan tangan ditolak kembali.
 7. Kaki diletakkan lebih luas daripada bahu lebar selain dan dilakukan menekuk lutut kaki terpisah.
Melompat tali

Tip! Untuk membuat kelas lebih berkesan, kita perlu untuk menurunkan berat badan untuk mengambil makanan berikut: apel seperti karbohidrat, badam mengurangkan rasa lapar, avocados kaya dengan serat dan mono lemak, timun dan tembikai mengandungi sekurang-kurangnya kalori, kacang mengurangkan rasa lapar.

Set utama latihan

Setiap latihan harus dilakukan selama 10-20 kali. Pelatihan dasar boleh termasuk latihan berikut:

 1. Condong dilakukan dalam keadaan berdiri. Tangan kanan di sebelah, dan kiri melalui kepala ditarik ke kanan. Untuk melakukan 8-15 ulangan di setiap arah.
 2. Untuk melakukan latihan mill anda harus meletakkan kaki hip-lebar selain dan bersandar ke depan. Satu untuk mengangkat tangan ke atas dan yang lain yang lebih rendah ke bawah. Batang tubuh harus berputar supaya setiap tangan-seli menyentuh bertentangan kaki kaus kaki.
 3. Berpusing dilakukan dalam kedudukan terlentang. Anda perlu untuk berbaring di belakang anda dan membengkokkan lutut anda. Kemudian bernafas keluar, letakkan kaki anda dalam satu arah dan kemudian dalam arah yang lain.
 4. Sebelah papan membolehkan kau untuk bekerja di luar bukan hanya sisi, tetapi dan punggung. Apabila melakukan latihan perlu untuk berada di sisi anda dan menyentuh lantai bengkok di siku bawah lengan dan kaki. Perumahan harus diangkat jadi bahawa ia menjadi satu baris. Dalam kedudukan ini, anda harus tinggal di suatu tempat selama satu menit. Kemudian di sisi lain.
 5. Basikal yang dilakukan dalam kedudukan terlentang. Kaki bengkok pada lutut. Kau harus meregangkan siku tepat untuk lutut kiri, kemudian ke kiri ke kanan.
 6. Dalam posisi duduk di lantai, penekanan pada santai tangan, punggung sedikit dibangkitkan, kaki bengkok pada lutut dan seli meningkat.
 7. Berbaring di lantai, kaki sedikit dibangkitkan dan selain pada menghembus nafas. Latihan diulang 20 kali.
 8. Untuk serong otot-otot perut yang dilakukan latihan berikut. Berbaring di sisi anda, anda fokus dengan siku anda ke lantai. Kemudian perlahan angkat kaki. Kenaikan diulang 20 kali di satu sisi dan lain-lain.
 9. Duduk di lantai lentur untuk kaki lurus. Tangan perlu untuk mendapatkan untuk jari-jari kaki, dan dahi untuk cuba untuk sampai ke lutut.
 10. Posisi awal, seperti latihan sebelumnya, tapi kaki harus maksima mencairkan di sisi. Dilakukan berselang-seli lentur satu kaki yang lain dan lurus. Setiap kali anda perlu untuk mencapai sejauh mungkin ke tubuh untuk mencuba untuk mendapatkan seks.
hangat-up

Tip! Menarik hasil yang diperoleh pantas berjalan selama 30 menit sehari. Ini latihan rendah intensiti meningkatkan metabolisme dan memberi latihan yang baik hati. Sebagai pilihan beberapa kali seminggu harus lari.

Satu set latihan dengan peranti

Untuk berlatih di rumah anda boleh menggunakan mesin mudah dan peralatan lain. Tidak semestinya untuk membeli sebuah mahal treadmill atau latihan basikal.

Anda boleh menggunakan item berikut:

 • Dumb membenarkan anda untuk menambah beban. Dengan bantuan mereka, harus memperkuat otot-otot perut. Lebih mudah condong ke sisi dengan duduk di tangan akan lebih berkesan.
 • Melompat tali melibatkan semua kumpulan otot. Minggu tetap latihan anda boleh melihat hasil pertama.
 • Pada disk-putar gerakan berpusing. Dengan itu dikeluarkan berlebihan lemak di pinggang dan melatih otot-otot perut.
 • Bungkus tidak hanya membuat pinggang nipis, ia mengetatkan kulit di perut dan urutan-organ dalaman.
 • Fitball, anda boleh melakukan latihan yang berbeza. Ia membolehkan kau untuk memperkuat otot belakang, kaki dan sejajar anda postur dan membakar lemak yang berlebihan.
 • Duduk di atas kerusi harus mengangkat kaki, lutut bengkok untuk perut. Dilakukan 15 pendekatan.
Satu set latihan dengan peranti

Tip! Cepat mencapai hasil daripada latihan harus dilakukan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Masa yang terbaik untuk kelas 11: pukul 14 dan pada malam dari 18 untuk 20.

Tips berguna

Keluarkan keriput di sekitar pinggang di gym bekerja, jika tidak ada yang berlebihan makanan dan gaya hidup.

 • Kalori kandungan harus dikurangkan jadi yang nilainya adalah sedikit kurang daripada keperluan badan sepanjang hari.
 • Makanan yang perlu diambil 5-6 kali sehari di bahagian-bahagian kecil, dan untuk mengambil kira-kira dua liter air bersih.
 • Setiap hari untuk memberikan anda badan latihan beban. Semasa latihan asas anda boleh melakukan tiga kali seminggu. Dan setiap hari untuk melakukan cahaya latihan di pagi hari, mengambil kaki setengah jam atau yang pendek berjoging.

Asas latihan anda boleh melakukan tiga kali seminggu. Dan setiap hari untuk melakukan cahaya latihan di pagi hari, mengambil kaki setengah jam atau yang pendek berjoging

Untuk penurunan berat badan berkesan adalah pendekatan yang menyeluruh untuk:

 • Anda perlu untuk melepaskan tabiat buruk: Merokok dan minum alkohol bahkan dalam kuantiti yang kecil.
 • Ia tidak disarankan untuk mengambil antibiotik dan hormon.
 • Harus tidur malam yang baik.
 • Urutan perut anda dan kembali akan memperbaiki keputusan.
 • Sebagai prosedur tambahan anda boleh menggunakan balutan anti-selulit. Itu campuran bersedia alga, coklat dan madu.
 • Sengit latihan disarankan di pankreas, hernia, osteochondrosis, cholelithic penyakit, berikut pembedahan perut dan apa-apa rasa sakit. Latihan harus dilakukan hanya setelah berunding dengan seorang dokter.

Tip! Menyusu tidak berhenti menyusu pada perintah untuk menurunkan berat badan. Kali ini, anda dapat melakukan latihan mudah.

Peraturan penting ketika kehilangan berat badan adalah sisi ketetapan. Menjaga diet yang rasional, dan melakukan yang disarankan latihan, kau boleh mencapai hasil yang sangat baik di rumah.