Latihan untuk menurunkan berat badan perut dan sisi di rumah

Menonjol perut dengan kendur sisi tidak semestinya lengkap – ini adalah sebuah fenomena yang sama di nipis orang-orang. Dan untuk menghapuskan masalah ini mungkin agak sulit, terutama mengingat tabiat makan dan hidup yang tidak aktif.

Tetapi, jika keputusan itu dibuat dan tujuannya, latihan untuk menguruskan badan perut dan rusuk dalam wanita. Ia masih hanya untuk bersabar dan bergerak secara sistematis untuk melaksanakannya.

Pengenalan – mengapa lemak disimpan di perut dan rusuk

Mengapa lemak disimpan di perut dan rusuk

Pada masa kini pound tambahan di kawasan perut yang tidak biasa, dan ini mempengaruhi bagaimana wanita setengah manusia, dan orang-orang ini. Selain itu buruk rupa, perut yang besar bisa membawa ke kemunculan penyakit tertentu. Tapi pertama-tama kita harus memahami menyebabkan lemak di tempat-tempat ini pada badan:

 • Kerana malnutrisi dan kebanyakannya aktif, melanggar metabolisme dalam tubuh. Sebagai akibat makanan tenaga yang tidak digunakan, tetap menambah beberapa inci di sisi dan perut;
 • Masalah dengan ginjal atau jantung boleh menyebabkan penyimpanan cairan, yang membawa kelebihan berat badan;
 • Mengganggu sistem pencernaan, yang mana memimpin untuk tetap sembelit, melawan arus kualitatif output bahan berbahaya. Badan untuk mencegah gangguan dengan semua sistem, meletakkan lemak di perut saya dan pihak dalam perlindungan perintah;
 • Tekanan berterusan – hormon yang dihasilkan pada masa ini untuk badan untuk meningkatkan selera makan dan keinginan untuk makan makanan manis. Dalam menanggapi ini meningkatkan gula darah, mulai agihkan insulin. Dia, sebaliknya, mengedarkan menerima glukosa dalam tisu dan otot;
 • Pengambilan lemak TRANS yang terkandung dalam pastri, marjerin, cepat makanan dan sebagainya;
 • Darah meningkat buruk kolesterol dan gula. Ini mungkin seperti yang genetik kecenderungan dan akibat gaya hidup miskin.

Lemak dalam jumlah tertentu, yang perlu untuk badan kita untuk betul produksi hormon dan tenaga. Ia juga melindungi organ-organ dalaman dari pengaruh luar.

Tapi kau bisa mencegah berlebihan Deposit lemak di kawasan ini adalah kehadiran berlebihan berat lebih dari 10 kg menunjukkan bahawa masalahnya adalah waktu untuk membuat keputusan.

Jika tidak, ia akan membawa anda untuk diabetes, stroke, kanser dan penyakit SSS. Oleh itu, dengan perut gemuk perlu untuk melawan bijak dan sengaja, dengan sabar.

Dipilih dengan latihan dan sihat boleh radikal mengubah penampilan anda dan kehidupan secara Umum.

Yang penting: ini adalah bukan tindakan sementara dipilih gaya hidup yang sihat dan berubah nutrisi akan perlu untuk berpegang kepada anda seluruh hidup!

Gym

Baru untuk kecergasan disarankan dua bulan untuk pergi ke gym untuk menguasai betul latihan teknik, dan dalam rangka untuk mendapatkan tubuh yang terlibat dalam proses ini dan selanjutnya dia menuntut beban.

Ditambah lagi untuk gym — pengajar yang berpengalaman akan membuat individu yang kompleks latihan untuk menguruskan badan abdomen dan kembali pada wanita dan memantau ketepatan pelaksanaan.

Terutama di dewan khusus, yang biasanya ada latihan basikal dan/atau treadmill diperlukan untuk latihan aerobik. Ini adalah kenyataan bagi orang-orang yang malu untuk berjalan di sekitar di luar.

Satu lagi alasan motivasi untuk gym – membeli satu tiket musim akan membantu anda untuk tidak melewatkan kelas.

Latihan untuk perut dan kembali di rumah

LATIHAN UNTUK PERUT DAN KEMBALI DI RUMAH

Di rumah latihan untuk menurunkan berat badan perut dan sisi mungkin dalam seminggu untuk membuang beberapa milimeter. Jumlah mereka bergantung pada awal berat, kekerapan latihan dan nutrisi.

Dan nasihat sebelum kau mulai latihan

Awal pelajaran harus terdiri aerobik latihan dalam bentuk cahaya Jogging di jalan atau treadmill, melompat tali, berjalan cepat atau Bersepeda. Kemudian ikuti yang hangat-up badan latihan dan regangan, akhirnya bersedia badan ke kompleks utama.

Dua jam sebelum permulaan kelas untuk makan – ini harus menjadi hidangan cepat dicerna makanan yang termasuk protein dan serat (sayur-sayuran dengan salad ayam rebus payudara).

Semasa latihan pastikan untuk minum SIPS kecil kosong tanpa air bergas setiap 10 menit. Dan di siang hari untuk minum sehingga 8 gelas cecair, termasuk sup, teh, kopi, sayuran dan buah-buahan.

Bagaimana untuk bekerja dengan perut

Kerana gemuk ia boleh menjadi sukar untuk melakukan beberapa latihan ada nipis. Ditambah kehadiran sesak nafas dan tekanan darah tinggi membuat ia sukar Jogging atau berjalan cepat.

Untuk membuat ia mungkin untuk melakukan semua ini, anda perlu untuk pertama menurunkan berat badan dan membantu orang-orang seperti latihan statik. Masalah terletak pada perlu masa yang telah ditetapkan untuk memegang posisi, secara beransur-ansur meningkatkan beban:

 • Duduk atau berdiri dekat dengan castle, tangan di belakang kepala dan kepala tekanan, melawan. Cukup 12 kali selama 5 detik 2-3 set.
 • Menekan saya di belakang dinding, mengambil apa-apa objek yang berat lebih dari 1 kg – mencairkan tangan di tangan, memegang dari 1 3 minit. Kemudian lain dan mengulangi 3 set.
 • Duduk di lantai, kaki lurus – angkat satu kaki, memegang untuk 30-60 saat, kemudian satu lagi. Melakukan pada setiap kaki 3 set.
 • Penekanan pada siku dan jari-jari kaki, membesarkan badan di atas permukaan, menjaga dari 30 saat dan banyak lagi. Ketegangan perut, menjunam dalam diri saya, dan punggung.
 • Berbaring di sebelah anda di siku, angkat badan dan tahan dari 30 detik – 3 set di setiap sisi.
 • Berdiri di atas permukaan atau di beberapa ketinggian meningkat pada jari-jari kaki dan untuk berdiri dari 2 minit. Berehat sebentar dan ulangi lagi. Dan jadi 3 kali.
 • Untuk melakukan squat untuk setengah, dengan mencatatkan kedudukan untuk saat — 3 pendekatan.
 • Duduk di lantai, kaki bengkok – tangan untuk menolak dari dua sisi untuk pinggul, mencoba untuk menutup. Kaki memiliki satu rintangan – 3 set 15 detik atau lebih.
 • Hal yang sama, tetapi cuba di kaki anda.
Pada akhir yang kompleks seperti yang baik seperti di awal, melakukan latihan terdiri aerobik dan regangan kumpulan otot utama.

Ada latihan untuk menguruskan badan abdomen dan belakang yang menawarkan kecergasan pelatih Anita Lutsenko, membenarkan anda untuk memperbaiki penampilan anda pinggang untuk beberapa minggu senaman:

 1. I. P. abu-abu di lantai dengan kaki bengkok dan bulat senjata di depan, ke kanan, ke belakang dan ke atas melalui sebelah kiri dalam.;
 2. Melutut pada satu lutut, kaki yang lain untuk ketepikan di kaus kaki, tangan dekat di belakang kepala – condongkan tubuh ke kaki sokongan dan kembali ke I. P. hal yang sama dalam arah yang lain;
 3. Berdiri di kedua-dua lutut, tangan – mencondongkan pertama, kemudian yang lain;
 4. Berbaring di lantai, tangan dan kaki tarik satu sama lain seperti anggota badan (lengan kanan ke kanan lutut dan sebaliknya).
Setiap latihan berikut dilakukan 3 set 15 kali.
Masa dan keputusan

Tidak mengharapkan drastik perubahan dalam jangka pendek, tetapi untuk merasakan dan melihat hasil ia akan menjadi mungkin dalam beberapa minggu mengambil kira pelaksanaan semua cadangan.

Teknik tambahan untuk membuang lemak dari kawasan masalah

Menurunkan berat badan dan membuang lemak berlebihan dari perut dan pihak ia mungkin tidak hanya melalui latihan dan nutrisi yang tepat. Ia adalah keseluruhan perubahan gaya hidup yang termasuk setiap hari berjalan di udara segar, keluar dengan rakan-rakan alam, dan sebagainya.

TEKNIK TAMBAHAN UNTUK MEMBUANG LEMAK DARI KAWASAN MASALAH

TV juga boleh dilihat untuk manfaat badan, berpusing Hoop. Dalam pejabat setiap jam untuk bangun dan melakukan lereng badan ke tepi, ke bawah dan ke hadapan, squats, pushups dari meja. Bahkan duduk di kursi di depan komputer, tegang dan santai anda glutes, latihan kawasan masalah.

Menjalankan urutan diri atau rawatan untuk profesional akan membantu untuk menghilangkan tambahan inci di pinggang. Berdiri di the shower, pijat jet air bertujuan untuk kawasan masalah.

Ia ternyata bahawa di mana ada pelajaran tambahan cara otot dan membakar kalori.

Memuaskan semua di atas cadangan, anda akan meningkatkan bukan hanya penampilan anda, tetapi juga kehidupan secara Umum.