Nutrisi yang tepat. Menu setiap hari untuk menurunkan berat badan.

Semua ingin menjadi sihat, slim, berjaya. Semua ingin tersenyum setiap pagi sedang melihat diriku di cermin. Semua orang ingin menjadi bertenaga dan aktif. Dan dalam semua keinginan ini akan membantu Anda hak makanan!

nutrisi yang tepat untuk menurunkan berat badan

Siapa yang butuh nutrisi yang tepat?

Sebagian besar orang sekarang ini sangat lemah. Energi yang telah mereka pada tahap yang sangat rendah, melawat mereka sering depresi. Mereka pulang ke rumah setelah bekerja, letih, tidak ingin lakukan, tidak ada kegembiraan dalam hidup. Ini keadaan boleh diperbaiki jika anda mulai makan. Itu adalah kebenaran! Karena pria adalah apa yang dia makan! Yang diperlukan dalam rangka untuk hidup, bukan hidup untuk makan.

Jika Anda adalah salah satu dari orang-orang yang selalu mencari untuk sebuah diet baru untuk menurunkan berat badan, nutrisi yang tepat adalah cara terbaik untuk mendapatkan hasil, untuk menurunkan berat badan dan tidak pernah mendapatkan.

Karena, yang paling mungkin, setelah berikutnya untuk anda diet Anda kembali ke normal diet dan mendapat berat kembali. Dan jadi berjalan di sekitar di kalangan: diet — berat badan — rutin — berat badan. Satu-satunya cara untuk tetap menjaga berat badan ideal anda bermula untuk makan kanan!

Jika Kau latihan, diet yang betul akan membantu untuk mencapai keputusan yang terbaik tanpa kompromi kesihatan.

Apa yang membezakan nutrisi yang tepat dari diet?

Ketika Kau mulai diet, anda harus membabi buta mengikuti dirancang menu. Apa penyimpangan tidak perlu. Anda tidak bisa memilih makanan yang anda suka. Anda harus makan yang menyediakan makanan. Jika diet jangka panjang, anda tidak lama lagi bosan makan segar dan tanpa lemak produk. Lambat laun kemalangan datang. Dan Anda makan semua yang di dalam peti sejuk. Hasilnya, berat datang kembali.

Pada diet jangka pendek, Anda boleh kehilangan cukup banyak pound tambahan karena mendadak sekatan kalori. Tetapi hasilnya boleh menderita kesihatan, rambut, kuku, kulit. Kerana badan serempak tidak cukup berguna nutrisi. Diet ini Kau bisa menurunkan berat badan untuk beberapa acara, tapi kemudian berat akan kembali, kerana untuk makan, Anda akan kembali cara yang lama.

Jika Anda memutuskan untuk makan benar, maka Anda akan mengubah kebiasaan makan selama-lamanya. Tidak selama seminggu-bulan, tetapi selama-lamanya. Dalam kes ini, itu berat akan jatuh untuk yang standar, dan maka akan tetap di tahap ini selalu. Anda tidak akan seperti kecapi...

Dengan nutrisi yang tepat tiada had keras. Kamu bisa makan makanan favoritmu, yum. Kuncinya adalah untuk mengetahui kapan harus melakukannya dan apa kuantiti. Makanan yang baik, lazat, berkhasiat. Anda tidak akan pernah merasa lapar.

Prinsip-prinsip asas nutrisi yang tepat

Diet

Hal pertama yang harus dilakukan jika Anda telah memutuskan untuk mengambil kebiasaan untuk makan kanan, rencana rutin anda. Nutrisi yang tepat adalah sebaik-baiknya dijalankan oleh jam, pada masa yang sama setiap hari. Mungkin ada beberapa penyimpangan dalam setengah jam, jika tidak mustahil untuk makan pada masa. Perlu 5-6, setiap jam 2-4. 4 jam adalah masa maksimum Kau boleh menghabiskan tanpa makanan.

Ini 3 hidangan utama dan 2-3 makanan ringan sehari. Sarapan harus di jam pertama setelah kebangkitan. Makan malam 3 jam sebelum tidur supaya makanan mempunyai masa untuk tinggalkan perut, dan di malam hari, badan membangun sel-sel dan tidak menderita dari membusuk di perut makanan.

Jika Anda pergi ke tempat tidur pada 22:00 — 23:00, makan malam terakhir adalah tidak diperlukan.

Rejim untuk setiap individu akan menjadi, ia bergantung kepada kerja Anda istirahat makan siang dan lain-lain. hal yang Utama adalah untuk mencoba untuk makan pada masa yang sama.

Cara memasak

cara memasak

Lebih baik, tentu saja, dengan nutrisi yang tepat untuk menjauh dari menggoreng makanan pada sejumlah besar lemak. Sebaliknya, anda boleh rebus, bakar, memasak. Bakar di lengan akan membuat daging enak, dan mengekalkan semua nutrisi, dan pada akhir anda boleh potong lengan dalam usaha untuk bersenang-kerak yang lazat.

Walaupun menyediakan salad, jangan gunakan kedai membeli sos, mayones, mereka sangat tinggi dalam kalori, mengandungi tepu lemak buruk. Tidak tuangkan banyak minyak. Ingat yang minyak di salad harus menjadi kira-kira 1 sudu setiap hidangan.

Juga tidak menambah kekacauan terlalu banyak mentega. Sepotong kecil akan cukup. Sekarang ingat, sebagai seorang mahasiswa di asrama kanak-kanak perempuan telah bersedia kentang tumbuk. Kentang kita ditambah mentega dan lemak krim masam buatan sendiri. Hidangan yang sangat berminyak dan lazat. Selepas tiga bulan permulaan belajar di University aku mendapat 4 kg! Kemudian aku duduk di oatmeal diet... aku punya banyak kesalahan sebelum saya belajar bagaimana untuk makan kanan. Sekarang aku tidak punya masalah dengan berat badan, walaupun dua kanak-kanak kecil.

Mematuhi air rejim

Apabila Anda menjalani kehidupan yang sihat, kamu mesti belajar untuk tidak minum air yang cukup. Ia adalah kira-kira 30-40 ml setiap 1 kg berat badan. 2 ke 3 liter air. Ini tidak termasuk sup, jus, susu, teh dan minuman lain. Hanya murni bukan air bergas. Air mesti diedarkan jadi yang pertama setengah hari minum air yang lebih daripada yang kedua. Segera setelah bangun untuk minum segelas air. Kemudian minum segelas sebelum setiap makan.

Nutrisi yang tepat adalah seimbang

Dengan nutrisi yang tepat, kita harus berusaha untuk nisbah yang betul dalam diet protein, lemak, karbohidrat. Sebaik-baiknya, peratusan protein harus akaun untuk 30% kalori jumlah jumlah hari, lemak — 20 %, karbohidrat — 50%. Tentu saja, untuk mencapai apa-apa kira-kira yang sangat sukar, tetapi kita mesti mencuba. Untuk permulaan, Kau bisa mengira berapa banyak di gram setiap hari Kau perlu ini nutrisi. Anda perlu untuk tahu jumlah asupan kalori. Rata-rata untuk menurunkan berat badan, itu jumlah yang 1200-1500 kalori untuk mengawal berat badan — 2000-2500 kalori. Kemudian hanya membuat satu bahagian. Dalam satu gram protein yang adalah 4 kalori, 1 gr. lemak — 9 kalori, dalam 1 g. karbohidrat — 4 kalori.

Contoh. Anda adalah seorang gadis dengan berat 70 kg. Untuk menurunkan berat badan Anda perlu setiap hari adalah 1200 kalori. Ini, protein — 360 kalori : 4, kita akan mendapat 90 derajat. Lemak — 240 kalori : 9= 27 g. Karbohidrat — 600 kalori : 4 = 150 gr. Makanan yang boleh dilihat dalam meja khas. Banyak dari mereka adalah di Internet.