Atas 7 kesilapan apabila kehilangan berat badan. Nasihat dari seorang pakar

Kadang-kadang wanita, yang ingin apa pun adalah untuk menurunkan berat badan, tergesa-gesa dari satu sudut yang lain. Dan aku ini semua berlaku. Mencipta program, aku ingin termasuk yang paling penting, paling berkesan dan yang paling mudah, hanya apa yang tidak akan membahayakan kesehatan dan bahawa ia akan menjadi mudah untuk lakukan dalam kehidupan sehari-hari. Sering ketika berhadapan dengan wanita dalam perundingan, aku melihat banyak kesalahan dalam diet yang mereka lakukan. Sekarang saya ingin memberitahu hanya tentang beberapa kesilapan yang sama ketika kehilangan berat badan. Kita boleh mengulangi kesalahan yang sama hari demi hari dan tidak pernah berpikir atau tahu bahwa kita melakukan sesuatu yang salah. Jika anda ingin merasa lebih baik, dan lebih untuk menurunkan berat badan, mari kita cuba untuk baiki kesilapan ini.

menurunkan berat badan

Tidak wajar kelaparan

Mungkin, berakal kelaparan adalah kesalahan terbesar apabila kehilangan berat badan. Kebanyakan orang tersilap percaya bahawa hanya penolakan makanan atau maksimum had makanan akan membantu mereka kehilangan berat badan. Berapa banyak kali saya dengar: "Tutup mulut anda dan menurunkan berat badan." Orang-orang duduk di diet yang tegar, minum hari tidak lebih daripada 500-700 kalori. Apakah akibat seperti diet? Pertama, perlahan metabolisme. Salah satu cabaran untuk berjaya berat badan tidak hanya menurunkan berat badan, tetapi juga untuk mempercepat metabolisme yang perlahan. Jika diet kebuluran (kurang dari 1200 kalori), metabolisme melambatkan, yang tidak mempromosikan kehilangan berat badan. Sebagai lapar diet membuat kemungkinan gangguan yang sangat tinggi, kerana untuk mengekalkan ia, tidak semua orang boleh. Dan jika mereka tetap keluar lama. Setelah setiap kelaparan badan anda "balas dendam", dan sel-sel lemak akan jenis "saham".

Jika diet kebuluran (kurang dari 1200 kalori), metabolisme melambatkan, apa yang tidak boleh mempromosikan kehilangan berat badan

Penafian Sarapan

Kesalahan lain adalah penolakan Sarapan. Sarapan adalah salah satu hidangan utama ingat selamanya! Untuk menjaga kesihatan dan untuk menurunkan berat badan makan ini. Orang-orang yang Sarapan pagi, anda menghadapi risiko berada di karbohidrat. Selain itu, Sarapan perlu untuk Bangun metabolisme. Pastikan untuk makan Sarapan! Jika anda selalu ketinggalan makan, cuba untuk membuat Sarapan kebiasaan. Sarapan bergantung, bagaimana anda hari ini merasa: menurunkan berat badan jika kau atau akan baik-baik saja; anda akan menjadi hari bertenaga atau bosan, saraf atau dalam mood yang baik. Hanya di pagi hari ia adalah sangat penting untuk memberi makan badan, memberi sel-sel semua yang anda butuhkan. Aku tahu, itu perubahan hari Sarapan. Dan tahu bahwa semua wanita yang mula untuk Sarapan kanan bersama-sama dengan saya.

Dengan lemak, tetapi tidak ada karbohidrat

Satu kesilapan yang sama ketika kehilangan berat badan – penolakan lemak. Setiap hari, kami mendengar tentang bahaya makanan berlemak. Apa yang kita lakukan? Kami membeli semua non-lemak. Susu, keju, yogurt... Kita tidak termasuk dari diet mentega, apa-apa. Sebenarnya, kita berat badan kebanyakannya bukan dari makanan berlemak dan mudah karbohidrat. Lemak baik, bermanfaat untuk badan. Anda harus memasukkan dalam diet lemak omega-3, yang membantu untuk mengurangkan radang, melindungi pembuluh darah, hati, dan vital otak. Tambah besok untuk anda salad bukan minyak sayur-sayuran dan selain itu bukan krim asam atau mayonis sendok minyak zaitun. Dan jika kita bercakap mengenai lemak, biarkan aku mengingatkan lagi: tidak goreng di mentega! Lemak dikenakan untuk rawatan haba, menjadi gemuk, dan itu adalah berbahaya untuk seram!

Ia adalah perlu untuk termasuk dalam diet anda omega-3 lemak yang membantu mengurangkan radang, melindungi pembuluh darah, hati, dan vital otak.

Makan tidak teratur

Kesalahan lain adalah makanan yang tidak teratur. Percaya bahawa jika mereka makan di akhir hari anda bisa makan lebih banyak kalori. Kita percaya makan snek berbahaya bun dengan kopi? Dan seperti pelbagai daripada makanan di siang hari tidak mengira banyak. Membuat makanan tetap! Sebaik-baiknya 5 kali setiap hari jam 3. Membenarkan anda rutin harian, cuba untuk makan pada masa yang sama setiap hari. Ia adalah hanya pada pandangan pertama sukar. Percayalah, itu mungkin.

Ketika buah-buahan dan sayuran banyak

buah-buahan untuk menurunkan berat badan

Perkara seterusnya saya ingin mengatakan, adalah sebuah penyalahgunaan buah-buahan dan sayuran. Meninggalkan yang berbahaya dan makanan berlemak, orang-orang yang menurunkan berat badan, mencoba untuk mengubah anda diet dengan banyak buah-buahan dan sayuran. Bahkan lebih banyak, banyak duduk di beberapa buah-buahan. Ungkapan "Mengapa saya lebih baik? Aku makan beberapa buah-buahan" aku telah mendengar begitu banyak kali. Atau di sini adalah kegemaran lain frasa: "aku pergi ke laut, selama dua minggu aku hanya makan buah-buahan dan menurunkan berat badan". Setelah aku mendapat 4 kg. Di buah-buahan yang paling mengandungi jumlah yang layak fruktosa, yang badan bertukar menjadi gula dan meletakkan dalam bentuk simpanan lemak, terutama jika anda mempunyai gaya hidup. Amat berbahaya dalam hal ini, buah-buahan dengan tinggi bina indeks seperti pisang dan anggur. Apa buah-buahan boleh dimakan dalam kuantiti yang ada, apa-apa lebih daripada sebuah mitos. Begitu juga dengan jus buah-buahan yang mengandungi banyak gula. Untuk memuaskan kelaparan jus buah-buahan anda tidak bisa, tetapi badan anda akan mendapatkan sejumlah besar gula dan kalori.

Buah-buahan yang paling mengandungi banyak fruktosa, yang badan kita bertukar menjadi gula dan meletakkan dalam bentuk simpanan lemak.

Hampir tidak ada air

Untuk menyentuh pada topik air. Banyak orang percaya bahwa dengan membatasi jumlah air, lebih cepat mereka akan bergerak dihargai nombor pada skala. Malangnya, ia adalah hanya khayalan, sebagai tubuh anda akan mengambil air, tidak berlebihan lemak. Air adalah mesti! Kami telah mendengar banyak hal sekarang, tetapi beberapa yang memenuhi cadangan ini. Dan ini adalah sangat penting bagi kesehatan dan untuk menurunkan berat badan. Jadi aku punya banyak perhatian untuk isu ini dalam perundingan. Besok anda pagi ini dengan segelas air bersih!

Kehidupan yang tidak aktif

Dan akhirnya, tentang aktivitas fisik. Boleh aku kehilangan berat badan tanpa sukan? Mungkin saja, dan 80% dari kejayaan nutrisi yang tepat, tetapi dengan sport kehilangan berat badan yang akan terjadi lebih cepat dan kesan akan menjadi lebih cerah. Selain itu, sport membantu untuk mempercepat metabolisme, memperkuat otot dan menjaga warna kulit. Pertanyaan: apa tentang orang-orang yang, atas sebab-sebab tertentu tak boleh pergi ke gym? Tambah aktiviti fizikal sepanjang hari. Salah satu contoh: jangan malas bangun sekali dengan Meja kursi, bahkan jika ia adalah pada roda! Tetapi jika anda pejabat di lantai ketiga, jangan tunggu untuk Lift. Dan cuba untuk berjalan lebih di siang hari!

80% dari kejayaan nutrisi yang tepat, tetapi dengan sport kehilangan berat badan yang akan terjadi lebih cepat dan kesan akan menjadi lebih cerah