Lemon untuk menurunkan berat badan: sah, kelebihan, resep

Juga, ini citrus melegakan sakit kepala, merendahkan tekanan darah, ditunjukkan untuk digunakan dengan penyakit ginjal. Dan berapa banyak produk kosmetik yang berkesan dengan buah-buahan ini!

lemon untuk menurunkan berat badan

Selain semua ini, lemon, menurut pakar, juga adalah alat yang hebat untuk menurunkan berat badan, dan asam sitrat adalah sangat baik untuk pencernaan. Asid berinteraksi dengan enzim lain dan asid, merangsang pencernaan dan rembesan perut jus. Pektin yang terkandung dalam lemon, kot dinding usus. Fakta yang lain memihak lemon untuk menurunkan berat badan adalah keupayaan untuk membosankan lapar. Jus Lemon adalah gudang vitamin C yang meningkatkan kekebalan dan MEMBANTU pencernaan. Di samping itu, lemon kaya dengan vitamin A, b, R, mengandungi kalium, zing, boron, tembaga.

Jika kau bukan penggemar lemon dan jarang memasukkannya ke dalam diet anda, ia mungkin menjadi masa untuk cuba yang indah lemon diet? Orang-orang yang telah mencuba, memberi ulasan kebanyakannya positif. Tapi perlu diingat bahwa untuk semua kebaikan, lemon untuk menurunkan berat badan mempunyai banyak kontra. Ia tidak digalakkan pada pH tinggi, gigi sensitif, penyakit saluran pencernaan. Jika salah satu faktor ini lemon untuk menurunkan berat badan tidak disarankan.

Air dengan lemon untuk menurunkan berat badan

Air dengan lemon menggalakkan asid dalam badan, di mana kalsium diserap lebih cepat. Mengikut kajian, elemen ini yang diperlukan oleh badan untuk membakar lemak dan untuk tenaga. Itu sebabnya semua pelaku hanya perlu makan kalsium dalam kuantiti yang besar. Tapi itu adalah lebih baik untuk dapatkan ia bukan dari tablet, dan dari produk yang mengandungi protein. Air dengan lemon untuk menurunkan berat badan menggalakkan penyerapan pantas kalsium, dan oleh itu cepat terbakar berat.

Beberapa penyelidik datang ke kesimpulan yang alasan utama untuk berat badan masalah dengan sistem pencernaan. Banyak makanan mungkin tidak memperbaiki keadaan saluran pencernaan, tetapi air dengan lemon petunjuk untuk pencernaan normal dan membersihkan badan dari bahan-bahan toksik. Lemon untuk menurunkan berat badan mudah untuk digunakan karena tidak akan punya untuk duduk di mana-mana diet keras dan memanjakan diri dalam merawat. Di samping air lemon, mengesyorkan anda termasuk dalam diet juga daging limau dan jus. Dengan bantuan lemon untuk menurunkan berat badan anda boleh menyimpan angka dalam bentuk yang sangat baik dan pada masa yang sama membersihkan badan.

Lemon untuk menurunkan berat badan - bagaimana minum air limau

Air dengan lemon untuk mulai minum di pagi hari. Untuk seseorang yang seberat 70 kilogram, sebahagian adalah setengah jus lemon dicairkan dengan segelas air. Pada siang hari kau harus minum dua bahagian. Untuk orang-orang dengan berat lebih dari 80 kilogram, jumlah jus lemon harus dua kali ganda, memerah dalam segelas air, secara keseluruhan lemon. Jumlah air yang dapat disesuaikan untuk rasa, jika anda minum cukup masam atau terlalu kaya. Di samping itu, kau boleh tambah satu sudu madu. Untuk membantu tubuh maksimum manfaat dari makanan yang dimakan lemon untuk menurunkan berat badan dalam bentuk minuman ini boleh digunakan secara teratur. Ia adalah salah satu yang paling murah dan cara yang berkesan untuk menyembuhkan badan dan mengekalkan angka dalam bentuk yang baik.

Lemon untuk menurunkan berat badan - diet untuk penurunan berat badan yang kuat

Ada satu lagi kaedah "lemon" berat badan. Hari pertama anda perlu minum air dengan jus buah lemon (limau satu per Secawan air), satu atau dua detik lemon ke dua cawan air. Itu bilangan lemon adalah meningkat setiap hari selama satu untuk tujuh hari. Delapan hari pengendalian. Mempersiapkan minum 3 liter air jus lemon tiga, tambah tiga sudu madu. Ini kuantiti harus mabuk sepanjang hari. Pada hari kesembilan hitungan mundur dimulai. Di hari ini, anda perlu minum tujuh gelas air dengan lemon, hari berikutnya, 6 gelas, dan jadi selama seminggu. Di samping itu, pada hari itu adalah disarankan untuk menggunakan lemon untuk menurunkan berat badan keping dengan berbagai hidangan.

Selama dua minggu ini tidak ada dalam makanan tidak. Anda dapat memiliki semua yang anda inginkan. Tapi tetap saja, dalam permohonan lemon untuk menurunkan berat badan adalah disarankan untuk mengikuti beberapa aturan. Pertama sekali, ia adalah perlu minum air dengan lemon di pagi hari. Asam sitrat adalah sangat baik pencernaan perangsang, dan air membantu menyingkirkan tubuh bahan-bahan yang berlebihan. Oleh itu, mudah anda perlu minum setidaknya 6 gelas sehari. Anda juga boleh menggunakan anggur merah, tapi tidak lebih dari beberapa tembakan. Harus menghindari teh dan kopi, dan pelbagai soda dan luar biasa jus.

Anda harus mengambil sekurang-kurangnya lima hidangan sayuran dan buah-buahan. Mereka tidak tinggi dalam kalori, tetapi mempunyai banyak vitamin dan nutrisi yang menguatkan sistem imun, sokongan hormon keseimbangan. Mereka juga menenangkan sistem saraf, menghilangkan lemak dan toksin dari badan.

Lemon untuk menurunkan berat badan dan gula

Kekurangan glukosa dalam darah menimbulkan keresahan, kehilangan fokus, sakit kepala, keletihan. Oleh itu, adalah penting untuk mengekalkan tahap gula darah. Terlalu banyak gula petunjuk untuk pembentukan lemak. Bagaimanapun, jika anda taburkan jus lemon pada masak makanan, tingkat gula diserap adalah berkurangan (sebanyak 30%). Mengesyorkan menambah semangat untuk sup dan salad dan jus air ikan dan ayam. Juga kelewatan penyerapan karbohidrat dan lemak, serta untuk mengekalkan tahap perlu gula membantu protein.

Pakar menyarankan untuk menahan diri daripada makan makanan dengan kandungan gula tinggi, untuk contoh, beras, roti putih, bijirin, kentang. Sejumlah besar gula buah-buahan mungkin juga memberi kesan buruk kepada badan, jadi ia adalah lebih baik untuk makan buah-buahan bersama-sama dengan kacang atau benih. Di samping itu, kau harus menghindari pemanis. Ulangi diet ini harus menjadi tidak lebih awal dari sebulan.

Lemon untuk menurunkan berat badan penting minyak

Lemon penting minyak, bersama-sama dengan kos yang rendah, mempunyai kesan yang berguna daripada pelbagai. Ia membantu dalam pencegahan selsema, mempertahankan ketenangan, serta dalam memerangi berlebihan berat, selulit dan urat. Minyak limau memberikan kesan yang menakjubkan. Ini adalah indah alternatif untuk orang-orang yang tidak menggunakan lemon dalam makanan anda. Minyak penting boleh digunakan untuk urutan, aromaterapi, mandi untuk menurunkan berat badan.