Berjalan untuk menurunkan berat badan – berapa banyak yang anda perlu untuk menjalankan dan bagaimana untuk memilih peralatan

Pilihan yang paling mudah untuk memulai proses kehilangan berat badan anda termasuk dalam rutin anda tetap latihan. Berjalan untuk kehilangan lemak adalah salah satu yang paling cara yang berkesan untuk menghabiskan berlebihan. Mari kita pertimbangkan ciri-ciri Jogging untuk menurunkan berat badan.

berjalan untuk menurunkan berat badan

Mengapa berjalan adalah baik untuk menurunkan berat badan

Jadi tidak berjalan untuk menurunkan berat badan? Mari kita hadapi itu.

Masalah dengan berat badan yang berlebihan biasanya biasa untuk orang-orang yang membawa gaya hidup. Terutama sekarang bahwa yang baik setengah penduduk telah peribadi pengangkutan. Terima kasih untuk kereta yang kami berhenti untuk tidak menjalankan dan berjalan. Hasilnya, badan berkumpul lemak, dan otot-otot berhentinya kerana tidak berguna.

Untuk mengelakkan kesempurnaan dan tidak menyenangkan untuk penampilan dan kesihatan, anda perlu untuk mengambil sendiri di tangan dan pergi untuk berjoging. Ini adalah yang paling mudah bentuk fizikal aktiviti yang ada untuk semua orang. Dan pertama biarkan ia hanya berjalan kaki yang cepat. Setelah badan anda menyesuaikan diri, bergerak ke atas untuk Jogging.

Mari kita memikirkan bagaimana berjalan membakar lemak?

Berjalan membuat hati anda bekerja cepat, jadi beban ini digunakan untuk kardio. Semasa mempercepat detak jantung per unit masa melalui jantung lebih banyak darah dari dalam keadaan berehat. Paru-paru mula bekerja lebih keras, dan darah anda adalah berudara aktif. Penepuan oksigen berlaku dalam semua sel-sel tubuh, dari ujung jari kaki, berakhir otak. Proses metabolik mulai mengalir cepat.

Berjalan memerlukan tenaga. Untuk memastikan tetap mengalir, badan menggunakan dalaman. Pertama menggunakan glikogen disimpan di dalam hati, kemudian dalam kursus ini adalah lemak di dalam tubuh kita. Oleh itu, berjalan dan berat badan – konsep yang tidak serasi. Jika anda akan pergi untuk bergerak dan membakar kalori lebih daripada yang anda menelan, berat badan yang berlebihan akan hilang. Berjalan dan berat badan yang berkaitan dengan hal-hal.

  • Untuk Jogging (7-9 km / h) membakar lemak bermula selepas tentang 20-30 menit berjalan berterusan.
  • Latihan jeda adalah proses pencernaan lemak dimulai lebih awal, tidak perlu berjalan selama satu jam untuk memulakan katabolisme lemak. Tapi selang berjalan adalah sebuah beban yang cukup berat dan itu cardio tidak sesuai untuk semua.

Menyebut bagaimana berjalan menurunkan berat badan, ia adalah penting untuk menentukan jenis dan tempoh. Jika kita berarti klasik Jogging pada kadar mudah – latihan tempoh harus tidak kurang dari tiga puluh menit.

Bersedia untuk menjalankan

Untuk mulai untuk menjalankan tidak perlu membeli aksesori mahal, anda hanya perlu selesa kasut berjalan dan pakaian sukan. Semua, apa yang lebih diperlukan.

Memilih kasut dengan tunggal ketebalan purata dan kelembutan. Satu-satunya pancang menyediakan baik daya tarikan dengan tanah, tetapi lama ia tidak lari. Jika tunggal banyak bunga, ia akan mengganggu anda kestabilan. Kasut dengan tipis semata-mata untuk membeli sah dalam satu hal, ketika anda berjalan di karet trek dalam segi stadium atau lintas-negara laluan. Di trotoar berjalan di sepatu karet, kau bangkit sendi.

Kostum boleh dipasang dari mudah sukan, seluar, t-shirt dan t-shirt. Ketika itu dingin, anda akan memerlukan jaket di atas, topi dan sarung tangan. Semua ini harus menjadi mudah bagi anda untuk berhenti berpeluh. Dan jika akan keringat, pakaian anda harus juga, membuang air ke luar.

Murah pakaian sintetik tidak boleh berkesan, membuang air keluar, anda akan keringat. Model yang lebih mahal boleh melakukannya. Jadi jika anda tidak mempunyai pendapatan yang baik, tidak sedikit sekali pada pakaian.

Jika kau tak mau membeli jaket lain, anda dapat melakukan satu sweater. Ia adalah pilihan yang terbukti – hangat dan nyaman.

Mod dan kuasa

Untuk orang baru pelari adalah penting untuk melihat konsisten latihan. Jika anda menjalankan dua kali dan berhenti – untuk rasa dari itu tidak akan apa-apa.

bagaimana untuk menurunkan berat badan melalui berjalan

Kecuali apabila berjalan perlu sedikit mengubah diet anda adalah untuk beralih ke yang lebih sihat makan untuk menurunkan berat badan. Bersama-sama dengan Jogging, ia akan membantu untuk membersihkan perut dan kawasan masalah lain.

Menggabungkan diet dan Joging aktiviti, kau bisa menurunkan berat badan lebih cepat daripada dengan diet atau sport.

Apabila anda akan berjalan – anda memutuskan. Anda boleh mengamalkan Joging setiap hari di pagi atau untuk pergi keluar pada malam hari. Masa yang terbaik untuk berjalan adalah ketika anda adalah yang paling nyaman dengan. Apakah anda bersenang-senang dan Bangun jam 6 pagi untuk berjalan di pagi hari! Jika anda adalah burung hantu malam dan semua hari di tempat kerja atau sekolah – pilih Jogging di malam hari. Malam berjalan adalah tidak perlu. Badan pada masa ini perlu tidur, tidak kira, kau hantu atau bersenang-senang.

Jogging untuk menurunkan berat badan anda perlu untuk menjalankan 3-6 kali seminggu. Berapa kali seminggu yang anda lakukan, akan bergantung pada jangka masa berjalan. Lebih kelas, kurang boleh lepas bangsa. Tapi ingat, bagaimana untuk menurunkan berat badan melalui berjalan adalah tujuan anda, lebih banyak dan lebih banyak anda bergerak, lebih sengit akan proses.

Di mana adalah mungkin untuk membuang lemak berjalan melalui

Akan berjalan menurunkan berat badan di kaki – pasti. Sejak berjalan kerja kaki, berjalan baik untuk menurunkan berat badan kaki pertama. Lebih tepat lagi, mari kita katakan, lemak pergi di seluruh badan, tetapi kerana otot latihan kaki anda akan kelihatan lebih langsing dan kencang. Betul berjalan untuk menurunkan berat badan juga akan menyumbang untuk menjaga lemak dari punggung, pinggang, paha, dan semua kawasan masalah lain.

Tempat peduli lemak tidak berlaku. Tidak mengharapkan untuk ajaib lemak akan pergi hanya dengan perut. Sesungguhnya, berjalan membuang lemak perut pasti akan membantu, tapi inci tambahan akan meninggalkan bukan hanya dengan pinggang, atas badan juga kehilangan berat badan.

Jadi tidak perlu repot-repot, lebih baik untuk menjalankan untuk menurunkan berat badan di kaki, atau di tempat lain, masalah kawasan lemak akan pergi dalam masa yang sama dengan bagian lain dari tubuh.

Teknik berjalan untuk menurunkan berat badan

Ada beberapa cara berjalan, yang anda dapat memohon sebagai cara untuk mencapai matlamat.

Berjalan di tempat

Sederhana, ada Joging di tempat di rumah untuk menurunkan berat badan. Anda perlu untuk berdiri di mana-mana tempat rumah anda dan berjalan. Joging di tempat untuk menurunkan berat badan yang berbeza dari yang biasa berlari, kamu hanya menaikkan lutut anda dan meletakkan kakinya di kaus kaki. Ini dilakukan dengan cepat, pada setiap kaki anda melompat sedikit. Tangan membuat pergerakan yang sama seperti yang sebenar.

Oleh itu, berjalan untuk menurunkan berat badan anda boleh mengamalkan dari keselesaan rumah, tanpa membeli khas peralatan latihan. Satu-satunya tolak sangat membosankan. Sebagai Vysotsky menyanyikan, "pertama kali ada yang ketinggalan dan..." tidak berdaya saing insentif. Gambar di depan mata saya tidak berubah, dan tetangga anda mungkin bertindak balas negatif kepada bunyi bising.

Bagaimanapun, tidak peduli apa yang orang mengatakan, Jogging ini membantu untuk menurunkan berat badan, serta apa-apa jenis lain kardio. Jika kau punya cukup kesabaran – matlamat anda, anda akan mencapai.

Jika anda ingin menggunakan berjalan untuk menurunkan berat badan perut, anda perlu untuk meningkatkan tinggi lutut. Dalam hal ini, lebih terlibat bahagian bawah perut.

Berjalan selang

Rangsangan yang kuat untuk pengaktifan katabolik proses dalam badan adalah selang berjalan.

Dasarnya adalah mudah: anda menjalankan 5 minit pada kadar yang normal, kemudian pantas untuk 20-40 saat, kemudian 2-5 minit untuk memulihkan denyut nadi dan pernafasan. Seterusnya, ulangi percepatan. Satu jantung latihan anda boleh melakukan 4-6 percepatan. Bagaimana akan membenarkan badan anda.

Ini jenis dari berjalan membolehkan kau untuk segera mengeluarkan perut dan rusuk, membantu membakar lemak di semua kawasan masalah.

Keanehan adalah selang itu berjalan menolak tubuh di anaerobik had. Otot-otot tidak mendapatkan cukup oksigen untuk membawa keluar yang biasa oksidasi glukosa. Pada akhirnya, dalam otot bermula anaerobik proses, di mana metabolit adalah asam laktat, yang memberikan semua yang biasa terbakar. Jadi selang berjalan memberi kesan metabolisme, itu adalah untuk mengatakan, melampau kardio. Tahu langkah, yang berlebihan selang berjalan boleh menyakiti anda!

Dalam erti kata lain, selang berjalan, untuk semua kecekapan mempunyai kelemahan besar – tidak semua orang boleh cuba ia. Kontra masalah dengan jantung, paru-paru, sakit sendi. Pemula juga yang terbaik untuk melatih dalam cara-cara tradisional.

bagaimana untuk melarikan

Itu adalah, walaupun ia adalah yang paling berkesan berjalan untuk menurunkan berat badan karena beberapa batasan ia adalah yang paling biasa.

Tapi depan cara untuk menurunkan berat badan boleh disarankan untuk hampir semua orang. Semua berjalan sekitar Jogging adalah kombinasi optimum beban dan keselamatan.

Jogging

Ini berjalan memaksa jantung bekerja untuk had, tapi meletakkan kalori untuk tahap yang baru. Pelajaran yang panjang, tapi sangat berguna. Jogging ini adalah sihat.

Untuk mengingatkan semua orang yang telah tiada jelas masalah kesihatan. Karena gerakan ini hanya sedikit lebih kuat daripada berjalan dengan pantas.

Kehilangan berat badan seseorang mungkin, tanpa membahayakan tubuh secara beransur-ansur kehilangan berat badan melalui tetap Jogging.

Banyak dari kami biasa pergi Jogging di pagi hari, Jogging di malam hari untuk menurunkan berat badan juga berkesan. Seperti yang telah disebutkan, yang paling utama, jangan cuba untuk kereta api di malam seperti badan perlu tidur.

Menyelamatkan berjalan selulit, sesak nafas, tekanan pancang, keletihan. Ia juga meningkatkan mood, menstabilkan sistem saraf, menyuburkan sel-sel dengan oksigen.

Berapa banyak sisi positif untuk apa-apa mudah kelas! Kos termasuk tetap berjalan dalam hidup anda, bukan?

Tempoh dan frekuensi berjalan

Satu soalan yang munasabah, jika anda menggunakan berjalan untuk menurunkan berat badan berapa banyak untuk lari?

Menjawab: perlu berjalan dalam satu hari atau 5-6 kali seminggu. Sekurang-kurangnya – tiada apa-apa akan, sering – kau mendapatkan bosan dengan cepat.

  • Minimum masa setiap lari, Jogging harus 30 hingga 40 menit.
  • Maksimum masa berjalan selang selama 20-30 menit.

Selamat dan bermanfaat untuk berlari untuk 45-60 minit dalam kadar yang lebih selesa. Ini bekerja otot, dan secara beransur-ansur degradasi lemak dan kardio.