7 perubahan yang terjadi untuk badan anda apabila kehilangan berat badan

Pemahaman proses kimia yang berlaku semasa kehilangan berat badan, memperingatkan terhadap kekecewaan, untuk menjaga dari "memutar" tentang kelaparan dan kekurangan kalori, shield of menyiksa disebabkan oleh perubahan dalam tahap hormon dan tenaga tahap dalam badan.

badan badan

1. Peningkatan tahap telefon

Salah satu dari banyak hal yang berlaku semasa kehilangan berat badan yang orang-orang bahkan tidak berpikir ini adalah stres yang diakibatkan pada badan. Terutama ia boleh mempengaruhi pengeluaran hormon, jika anda tidak berhati-hati.

Walaupun doktor menetapkan untuk pesakit yang ingin menurunkan berat badan, obat untuk menghilangkan stres, banyak dari mereka tidak membantu.

Keadaan kesehatan anda akan menentukan sama untuk meningkatkan tahap telefon hormon yang melindungi tubuh dari tekanan ketika kehilangan berat badan.

Hormon mempunyai kesan langsung pada semua fungsi tubuh. Sebaliknya, mereka pengeluaran dipengaruhi oleh bagaimana anda makan dan bagaimana aktif anda. Untuk memantau ini proses yang sangat sukar, jadi ia adalah penting untuk makan untuk mencegah tinggi telefon.

Untuk mengurangkan tekanan, melibatkan diri dalam lebih santai aktiviti seperti yoga, berjalan, Pilates, Mendaki. Ini adalah latihan besar yang lebih rendah tahap telefon dalam darah, dan menggalakkan membakar kalori dan berat badan.

Dalam diet anda harus mengatasi: protein, lemak sihat, kanji dengan rendah bina indeks, serta herba dan sayur-sayuran hijau.

Kawalan kadar gula darah juga sangat penting ketika kehilangan berat badan.

Tahap telefon petunjuk untuk tekanan, makan berlebihan, dan berat badan. Untuk menghindari ini, makan hak dan memilih tenang latihan.

2. Pertama kau kehilangan air

Ketika anda mulai untuk diet, sebagai peraturan, pada mulanya, tambahan pound yang pergi dengan cepat. Tapi kemudian proses melambatkan, dan ini adalah akibat kehilangan air.

Pertama, anda boleh cepat reset yang mencukupi, kerana kehilangan air. Bagaimanapun, terus kehilangan berat badan akan pergi perlahan.

Kehilangan berlebihan air – ini adalah hal yang baik, seperti yang ini akan membantu untuk menghilangkan bengkak! Tapi di masa depan, anda tidak boleh marah karena fakta bahwa proses penurunan berat badan mula perlahan.

3. Dalam badan anda berkumpul lemak

badan badan menyebabkan

Di mana-mana diet, ketika kalori datang kurang dan kurang, sebuah reaksi badan untuk menjadi cepat pengumpulan lemak tubuh. Penurunan mendadak dalam kalori boleh menyebabkan masalah dengan penurunan berat badan.

Cara terbaik untuk menangani masalah-masalah seperti itu – senaman yang sederhana dan penggunaan sekurang-kurangnya 1,500 kalori hari.

Beberapa tidak mengira kalori, tetapi hanya makan sederhana makanan yang sihat, jadi tidak mengalami kelaparan akut. Ia membantu untuk mengatasi dengan peningkatan selera makan dan secara beransur-ansur menyediakan badan untuk terhad pengambilan makanan.

4. Anda akan membutuhkan lebih banyak tidur

Menurunkan berat badan malah mengarah ke kehilangan kekuatan. Jangan melawan perlu untuk berehat dalam penurunan berat badan! Sebaliknya, berehat sebanyak keperluan badan anda. Ini akan membenarkan anda untuk meredakan stres. Di samping itu, ketika anda berpegang kepada pelan sengit latihan, tidak ada alasan untuk menyalahkan diri sendiri untuk tambahan tetamu. Tentu saja, ini tidak berarti kau harus menghabiskan hari berbaring di sofa!

Semasa kehilangan berat badan adalah di bawah tekanan, itu yang diperlukan untuk pulih dan mengisi tenaga.

Pertama sekali, mengambil peraturan untuk tidur sekurang-kurangnya 8 jam sehari, setiap hari mencari waktu untuk meditasi atau kecil 20-menit istirahat.

5. Anda menjadi marah

Kehilangan pound tambahan boleh sering disertai dengan perasaan buruk, terutama jika kau seorang fan manis, makanan ringan dan cepat makanan. Badan anda akan dilucutkan daripada produk untuk yang dia biasa. Tapi jangan bimbang – semuanya akan datang ke normal, ketika badan keseimbangan.

Ia telah terbukti bahwa penggunaan halus dan makanan yang diproses sering menyebabkan ketagihan, seperti ubat. Ini adalah benar gula. Anda tidak boleh melakukan tanpa makan, dan ketika dia tidak bertindak seperti anak manja. Saya percaya, ia tidak lama lagi akan lulus dan kau akan tidak ada lagi mengalami perubahan emosi dan perasaan lapar.

Jangan lupa untuk makan lebih banyak protein, sayur-sayuran dan lemak sihat – ini akan membantu menyekat selera makan dan untuk menenangkan hormon mengamuk.

badan badan cara-cara

6. Boleh memburukkan lagi tidur kualiti

Menurunkan berat badan boleh mengubah kualiti tidur, yang boleh menyebabkan makan berlebihan. Apabila anda menyekat kalori boleh menyebabkan masalah jatuh tertidur.

Untuk menghindari ini, makan untuk makan malam, apa-apa yang lebih ketat untuk menahan rasa lapar atau tidur minum segelas susu almond – ia kaya dengan kalsium dan lemak penting yang menenangkan gugup otak dan membantu anda tidur. Stevia boleh memaniskan atau menambah kayu manis untuk tahap gula darah rendah. Percayalah padaku, setelah minum yang ini, anda tidak akan ingin untuk MENYERANG peti sejuk karena kelaparan yang tidak tidur!

7. Anda akan kehilangan massa otot

Ketika anda mengikuti diet untuk menurunkan berat badan, anda kehilangan tidak hanya lemak tetapi juga massa otot. Dan ini bukan berita baik.

Untuk menyelesaikan masalah ini ia adalah perlu untuk melakukan latihan kekuatan atau latihan dengan beban berat badan sendiri, seperti yoga. Ini akan memastikan pemulihan dan pertumbuhan otot. Maju otot membantu untuk membakar lemak, mempunyai kesan yang baik pada metabolisme, menyokong sistem rangka dalam keadaan normal, menghalang diuji dan berhentinya.

Jangan takut bahwa badan akan melihat robek. Ia hanya akan memperoleh penampilan kemas, jika anda beberapa kali seminggu akan melakukan intensif latihan secara teratur atau melakukan yang menimbulkan "Anjing menutup mulut ke bawah".

badan badan makanan

Ia adalah sangat penting untuk makan hak setiap hari, untuk mencegah penurunan dalam metabolisme dan tekanan yang tidak perlu.

Terlalu sedikit kalori boleh menghentikan anda kehilangan berat badan. Jadi, jika anda ingin drop itu, cukup makan, dan hanya makanan yang sihat.

Membatasi penggunaan gula dan kanji untuk berfungsi hormon dan mencapai keputusan yang terbaik.

Jika anda baru-baru ini kehilangan berat badan, adakah sesuatu yang tidak terduga dengan badan anda? Jika anda memutuskan untuk pergi pada diet, apa masalah yang kau punya?