Satu set latihan untuk menurunkan berat badan

Anda memiliki tambahan berat badan anda ingin menurunkan berat badan, tetapi telah mengalami banyak diet dengan tiada hasil? Maka normal seimbang anda perlu menambah biasa prestasi latihan fizikal. Jika kos tenaga akan lebih tinggi daripada jumlah dalam diet anda pasti akan kehilangan berat badan.

kompleks latihan untuk menurunkan berat badan

Kesan latihan fizikal pada tubuh manusia

Kesan latihan berdasarkan yang besar kenaikan kos tenaga, pemulihan semua jenis metabolisme, meningkat pecahan lemak dalam pelbagai organ, meningkatkan fungsi semua organ tubuh dan sistem, meningkatkan kecergasan dan kesihatan.

Bentuk latihan digunakan untuk menurunkan berat badan, jumlah mereka, kekuatan mereka bergantung pada banyak faktor usia, atau ketiadaan penyakit kronik, latihan manusia, keunikan individu dan sebagainya. Jadi, untuk orang-orang muda dan usia pertengahan tanpa penyakit jantung ditunjukkan terutama latihan daya tahan (berjalan, berjalan, berenang, mendayung, bermain ski dan sebagainya) dan sukan.

Peraturan latihan untuk menurunkan berat badan

Anda tidak bisa mulai dengan latihan berat, lebih baik untuk melakukannya secara beransur-ansur, terutama jika badan tidak biasa untuk ini cara operasi.

Jika anda tidak mempunyai apa-apa masalah kesihatan sebelum kau terlibat dalam gimnastik, ia adalah lebih baik untuk membagi seluruh tentu menurunkan berat badan dengan latihan fisik. Dalam periode pertama, orang-orang yang disesuaikan dengan sederhana meningkatkan aktiviti fizikal, menggunakan satu set latihan dan dosis berjalan. Peningkatan dalam jantung dan pernapasan systems (kehilangan yg sulit dan berdebar-debar dengan latihan), kau boleh bergerak untuk tempoh yang kedua ketika pelbagai aktivitas fisik digabungkan dengan lebih sengit latihan daya tahan (Joging, berenang, mendayung dan sebagainya).

Latihan setiap hari disarankan jangka panjang (satu sesi harus bertahan 45-60 minit dan lebih). Terutamanya digunakan untuk latihan kumpulan otot besar, menjalankan mereka dengan pelbagai besar gerakan dan ganti dengan latihan pernafasan. Banyak digunakan Mahi, gerakan berputar di sendi utama, latihan dengan sederhana berat dan dengan pelbagai objek (bola, gimnastik kayu dan lain-lain.). Perhatian yang besar dibayar untuk otot-otot perut. Di set latihan perlu dosis berjalan dan Jogging.

Satu set latihan untuk menurunkan berat badan

Ini set latihan, kau boleh melakukan pertama sekali sehari, kemudian dua kali, secara beransur-ansur meningkatkan jumlah masa berlalu jam:

  • berdiri yang lurus dengan senjata keluar, perlahan-lahan terbentang di jari-jari kakinya, meluruskan kembali; turun ke kaki, menurunkan senjata (untuk bermula dengan 5-6 kali untuk mendapatkan untuk 10-12 kali);
  • berbohong pada perut anda, mengangkat bersama-sama di lantai lengan, kaki dan ketua, sementara tegang otot-otot kembali, kembali ke kedudukan asal (untuk bermula dengan 2-4 kali untuk mencapai 10-12);
  • berdiri tegak, sedikit membengkokkan lutut anda, bersandar ke depan, jatuh kembali ke tangan; bengkokkan kembali dan sedikit gerak tubuh, seolah-olah mencoba untuk menyentuh lutut (mulai dengan 2-4 kali untuk mencapai 10-12);
  • berlutut, kemudian duduk di belakang; bertenaga pergerakan meluruskan batang tubuh anda, pada masa yang sama menaikkan tangan di atas kepala; condongkan tubuh ke kiri dan kanan (mulai dengan 2-4 kali untuk mencapai 10-12);
  • berdiri yang lurus dengan kaki bersama-sama; straining gluteus otot, perlahan-lahan berdiri pada jari-jari kaki, mencondongkan batang tubuh kembali sejauh mungkin dan sangat tegang otot-otot belakang, untuk menjaga keseimbangan, tangan tarik kembali dan menolak mereka di punggung (untuk bermula dengan 2-4 kali untuk mencapai 10-12);
  • dapatkan pada lutut anda, kaki sedikit selain; menjaga lurus belakang anda, menggerakkan tubuh lebih dari kaki, dan kemudian dengan gerakan cepat, bergerak pusat graviti badan di tangan dan meluruskan mereka dengan badan, berbohong pada perut anda (untuk bermula dengan 2-4 kali untuk mencapai 10-12).

Latihan pernafasan

latihan pernafasan

Setelah setiap latihan, ia adalah disarankan untuk melakukan latihan pernafasan. Dasar pernafasan pergerakan adalah urutan yang betul mengisi paru-paru dengan udara ketika anda tarik nafas dan membebaskan mereka dari udara yang digunakan ketika kau menghembuskan napas. Urutan ini untuk memastikan seragam penyertaan dalam nafas semua cuping paru-paru, mencegah genangan. Pergerakan pernafasan mempunyai kesan yang baik pada organ-organ dalaman mereka urut.

Nafas bermula dengan mengisi-bahagian yang lebih rendah paru-paru dan disertai oleh bertopi perut. Kemudian perlahan-lahan mengisi dengan air untuk bahagian tengah dan atas paru-paru, mengembang dan mengangkat tulang rusuk. Pengeluaran nafas berlaku dengan urutan yang sama. Pertama, hembusan udara dari bahagian yang lebih rendah paru-paru (perut ditarik, diafragma naik). Kemudian diturunkan tulang rusuk.

Untuk bernafas dan perlu menghembus nafas lancar, tanpa jerks, bernafas melalui hidung. Kebanyakan aktiviti inspiratory menuntut agar dia lebih pendek daripada menghembus nafas (1, 2 – nafas, 3, 4, 5, 6, 7 – pengeluaran nafas). Latihan pernafasan boleh dilakukan berbohong, duduk, berdiri dan berjalan dan berjalan. Ketika berjalan ia kelihatan seperti ini: 1-2 langkah nafas dengan bertopi perut, 3-5 langkah-langkah menghembus nafas dengan dalam perut. Nafas yang dapat digabungkan dengan lancar batang tubuh, mengangkat tangan, splaying kaki, bernafas keluar dengan lentur perumahan, mengurangkan atau menurunkan senjata, lentur, atau perataan kaki.

Melakukan latihan fizikal, jangan lupa bahwa diet untuk tidak manis, berkanji dan makanan berlemak. Dan kemudian anda pasti akan kehilangan berat badan.