Yoga untuk menurunkan berat badan: latihan yang mudah untuk pemula di rumah

Dalam perjuangan untuk angka yang indah, digunakan banyak cara – nutrisi yang baik, sukan, pil, badan teh dan juga kelaparan serangan. Dan semua ingat — untuk menurunkan berat badan anda perlu untuk berlari, melompat, angkat berat dan jika tidak keringat. Yoga dan sebaliknya — untuk menjelajahi, pada kadar yang sederhana, dengan tenang lakukan tidak terlalu sulit latihan. Kesan bahwa ia berkesan.

Tetapi ia tidak.Manfaat yoga untuk wanita dan orang-orang hanya yang indah! Ia tidak akan hanya bantuan untuk menghilangkan berat badan berlebihan, tapi akan memperkuat otot-otot, meningkatkan stamina dan kelenturan, meningkatkan semangat.

yoga untuk menurunkan berat badan

Tidak yoga membantu dalam penurunan berat badan

Orang-orang yang sudah terlibat dalam latihan atau hanya akan mungkin pernah mendengar tentang yoga sebagai cara untuk menurunkan berat badan. Pilihan ini menimbulkan banyak keraguan, tetapi keberkesanannya ini amalan terbukti oleh orang-orang yang telah pergi dengan cara ini.

Dan pakar dalam yoga mengatakan bahwa mereka perlu memahami apa yoga.

Ia tidak hanya fisik latihan, ini adalah sebuah proses diri-penemuan dan memperbaiki diri. Ia memberi kesan bukan hanya kami komponen fizikal, tetapi juga spiritual. Dan memandangkan tambahan berat badan sering masalah, yang duduk pada mulanya di kepala, maka keberkesanannya yoga meningkat.

Sebagai ahli psikologi yang mengatakan, tambahan berat badan lelaki cuba untuk melindungi dirinya dari dunia luar, untuk melindungi diri sendiri, dan yoga membantu untuk menurunkan berat badan. Kemungkinan besar, kegemukan datang di orang-orang yang mengalami tekanan berterusan, tidak puas hati dengan hidup anda.

Oleh itu, bahkan ketika keajaiban pil dan membuang berat, bukan fakta bahwa setelah tangan ini sekali lagi ditarik ke berbahaya dan tinggi-makanan kalori untuk menenggelamkan masalah dalaman mereka.

Oleh itu, berjuang dengan berat badan yang berlebihan juga termasuk perubahan dalam visi di dunia, pembebasan dari ketakutan, masalah, semakin rintangan untuk tekanan, dan lain-lain. ini akan membantu yoga untuk menurunkan berat badan.

Apa jenis yoga anda harus memilih untuk menurunkan berat badan

Orang-orang yang hanya permulaan perjalanan mereka ke dunia yoga, kamu harus mulai dengan asas latihan mudah.

Fakta bahwa yoga tidak semudah yang ia seolah-olah di yoga untuk menurunkan berat badan di TV. Sebenarnya, beberapa latihan yang baik memerlukan kecergasan fizikal dan harmoni dari pikiran dan badan. Oleh itu, orang-orang yang menderita melebihi berat, anda perlu mulai dengan asas.

Anda harus mencari guru yang berpengalaman, yang pada awal akan membantu anda untuk melakukannya dengan benar. Ini adalah benar untuk orang-orang yang mengalami masalah kesihatan.

Awal yoga di rumah, anda harus meletakkan dengan Malah yoga - ini mudah yoga untuk menurunkan berat badan, ia sering digunakan dalam fitness kelab-kelab dan sesuai untuk pemula. Paling latihan anda telah pernah melihat dari yoga milik untuk spesies ini.

Orang-orang yang tidak memiliki masalah kesehatan, dan berat badan yang berlebihan dalam 3-5 pound, anda bisa mulai dengan Bikram yoga. Yang lain nama-nama jenis ini panas yoga. Ini adalah latihan yang dilakukan dalam bilik panas dengan kelembapan yang tinggi. Oleh itu, anda boleh juga untuk menguatkan yang penting sistem badan anda dan baik untuk menurunkan berat badan.

Yoga dan nutrisi

Power yoga – ini adalah memisahkan isu yang memerlukan perhatian serius. Tetapi beberapa orang yang pernah mendengar tentang yoga, berminat pada soal yang sedikit berbeza sifat – sama atau tidak untuk meninggalkan makan daging, mulai melakukan yoga. Jawabannya adalah tidak. Fakta bahwa penolakan daging – ini adalah semata-mata masalah pribadi.

yoga untuk latihan berat badan

Tidak mungkin orang-orang pada mulanya memilih orang vegetarian, anda harus berpikir tentang yoga untuk fizikal amalan untuk mengimbangi kasar tenaga dalam makanan haiwan. Diet adalah tidak perlu. Tetapi kemungkinan besar kau diri anda lakukan, kerana aku tidak mau mencemarkan tubuh anda dengan makanan ringan yang berbeza, kau akan ingin mudah bukan hanya dalam pergerakan tetapi juga di nutrisi.

Satu set latihan di rumah

Jika anda tidak dapat berurusan dengan pelatih, ia tidak perlu untuk meninggalkan pelan, dan harus mencerminkan pada yoga untuk menurunkan berat badan di rumah. Semua yang anda perlukan adalah Tikar atau selimut untuk berbaring di lantai dan sebaik-baiknya dekat cermin yang besar untuk memantau pergerakan tubuh anda.

Yoga di rumah akan menguatkan badan dan membantu anda untuk menghilangkan pound tambahan. Bersenjata dengan program latihan ini, kau akan cepat mencapai kejayaan dan waktu yang diperlukan untuk beberapa sepuluh menit sehari.

Twist dalam pose kerusi

Berdiri, menjaga kaki bersama-sama. Pada tarik nafas, begin untuk membengkokkan lutut dan sedikit ke bawah, tangan bergabung di atas kepala. Setelah membuat semi-recumbo, berhenti. Pada menghembus nafas, bengkok siku dan berputar tubuh yang pertama ke kiri – kanan siku harus datang ke lutut kiri. Anda perlu untuk bersandar siku pada lututnya, ke tahap maksimum untuk twist batang tubuh. Ketua harus digulung ke langit-langit. Semua ini masa buat punggung mu lurus. Dalam posisi ini, anda akan perlu berdiri untuk setengah menit, sementara berirama tarik dan hembuskan. Kemudian pada menghembus nafas kembali ke posisi awal dan mengulangi hal yang sama, tetapi dalam arah yang lain.

Dia postur

Latihan ini menguatkan otot-otot kaki, kembali, punggung.

Banyak tempat kaki kira-kira meter terpisah, kaki mengembangkan keluar lebih banyak daripada 45 derajat. Anda harus merasa rintangan. Pada menghembus nafas, membengkokkan lutut anda dan mendekam sampai paha paralel ke lantai. Mengangkat tangan dan bengkokkan mereka di siku ke 90 derajat. Tangan harus terbongkar. Memegang posisi ini yang anda perlukan dalam 30 detik, nafas yang mesti dalam.

Tali

Ini latihan yoga untuk menguruskan badan perut, pengukuhan belakang yang lebih rendah, dan otot-otot dada.

Mengambil kedudukan mendatar. Tangan dan kaki yang lain di lantai. Seluruh badan harus rata, kembali tidak bengkok. Untuk ini, kau perlu meregangkan otot-otot punggung dan perut. Untuk memegang posisi perlu untuk lima bernafas siklus.

Papan pada satu kaki

Latihan ini sangat mirip dengan yang sebelumnya, tapi ia adalah lebih rumit. Mengambil kedudukan mendatar, hanya kali ini, kita tidak bergantung pada tangan dan telapak. Senjata bengkok, badan bergerak ke hadapan sedikit. Setelah merasakan keyakinan pasukan, angkat kaki kanan dan tahan kira-kira setanding dengan yang lain. Berdiri dalam kedudukan ini lima bernafas siklus, kemudian berubah kaki.

Pose bijaksana satu lagi latihan yang baik dari yoga untuk menurunkan berat badan perut dan sisi.

Menjadi yang pertama dalam kedudukan mendatar dengan tangan lurus. Berdiri dengan kaki sedekat mungkin, supaya jari-jari kaki dekat. Tangan kanan letakkan di sebelah kiri, cobalah untuk merasakan keseimbangan. Kemudian giliran tubuhmu, tangan kanan dibangkitkan dan medium kakinya, bersandar pada tumit kiri. Cuba untuk menjaga keseimbangan selama lima nafas. Kembali ke posisi awal dan melakukan hal yang sama pada sisi lain.

Penuh Jengkerik

Berbaring di lantai menghadap ke bawah. Meregangkan tangan di depan. Perlahan-lahan tarik nafas sambil mengangkat dari lantai kaki dan tubuh bagian atas. Tinggal di dalam pose ini untuk lima nafas dalam-dalam.

Latihan pernafasan di yoga

Latihan Yoga untuk menurunkan berat badan dan bernafas dengan amalan dua pelengkap hal-hal. Fakta yang betul bernafas kita menaikkan tenaga. Di samping itu, melakukan latihan pernafasan, bahkan selain dari pelajaran, sangat berguna. Bernafas teknik mempunyai kesan positif pada seluruh badan lebih cepat singkirkan ia dari toksin, memperbaiki sistem pencernaan. Oleh itu, badan proses lebih cepat.

Berikut adalah beberapa amalan seperti:

  1. Menjadi lurus, kaki bahu lebar pelvis. Tarik nafas, kemudian menghembus nafas mendadak, yang anda benar-benar membutuhkan untuk menolak udara keluar dari diri mereka sendiri, dan itu mungkin untuk memperketat perut untuk tulang belakang. Tubuh harus bergerak dan tenang, dan bernafas cepat. Dalam satu pendekatan berjalan kira-kira 30 nafas, secara beransur-ansur meningkatkan jumlah mereka. Juga meningkatkan jumlah pendekatan.
  2. Kedua dilakukan setelah sebelumnya. Ia memerlukan untuk memerah maksimum otot-otot panggul. Menahan mereka, perlahan-lahan hembusan dan dilakukan semi-recumbo, tangan di pinggul, perut lagi pendekatan untuk tulang belakang. Membuat nafas penuh, dipegang untuk beberapa saat, nafas, dan kemudian mengendurkan otot pelvis dan tarik perlahan-lahan. Untuk melakukan latihan 3 hingga 5 kali.
yoga untuk menurunkan berat badan berpusing

Kontra

Yoga telah kontra. Ia adalah penting untuk tidak keterlaluan, dan untuk melibatkan diri di keupayaan fizikal mereka.Anda harus membayar perhatian untuk kecederaan yang sebelumnya atau ada masalah, dan cobalah untuk menghindari latihan sasaran yang bahagian-bahagian badan.

Selepas pembedahan, Onkologi, gangguan sistem otot disarankan untuk yoga. Jika anda terlalu lelah, demam dan tidak ada demam, atau bertambah buruk penyakit kronis, yoga diletakkan pada masa ini.

Yoga untuk pemula untuk menurunkan berat badan sebaik-baiknya dijalankan pada mulanya di bawah pengawasan pelatih.

Oleh itu, ia adalah perlu untuk membayangkan yang yoga bukan pil ajaib itu akan membantu anda untuk segera memperoleh bentuk yang dikehendaki. Yoga adalah sebuah proses, bukan hasilnya. Anda menikmati itu, untuk pendekatan secara sedar ia.

Berkesan yoga untuk menurunkan berat badan hanya dalam hal jika anda selalu melakukan latihan, secara beransur-ansur meningkatkan mereka kerumitan, serta menonton anda diet. Latihan — mari kita kelas di dewan dengan pelatih atau rumah-yoga untuk menurunkan berat badan — kamu perlu cuba untuk melakukan itu dengan cepat, dan belajar untuk merasakan setiap latihan, dengar badan anda, untuk merasa proses yang berlaku di sana.

Jika yoga mendekati betul, ia akan menyelamatkan bukan hanya pound, tapi juga dari tekanan, kegelisahan, ketakutan, dan meningkatkan kesihatan dan semangat.