Hari pelepasan: pilihan yang berkesan untuk menurunkan berat badan

Anda harus belajar semua tentang hari berpuasa, jika anda mahu untuk menjaga kesihatan, membersihkan badan, menurunkan berat badan dengan cepat dan menjadi lebih indah. Pendek diet selama 1-2 hari adalah mudah dan murah.

Hari berpuasa untuk membersihkan badan

hari berpuasa untuk menurunkan berat badan

Kita semua tidak sempurna makan dan mungkin mula menerima isyarat amaran seperti miskin kesihatan dan berat badan yang berlebihan. Jika badan memerlukan pembersihan, maka anda harus berikan ia istirahat dan membantu membuang bahan berbahaya. Tersusun puasa menyumbang untuk anjakan tisu cecair berlebihan. Apa yang berbeza pembersihan diet yang paling popular hari ini, seperti yang mempengaruhi untuk menurunkan berat badan. Di badan perempuan bermula negatif proses. Yang tidak menyenangkan akibat adalah keadaan miskin kulit, penyumbatan usus, kemerosotan organ-organ dalaman, penuaan dan kekebalan berkurangan. Hari pembersihan akan membantu anda untuk kehilangan berlebihan, untuk mengembalikan kecantikan dan meningkatkan efisiensi.

Puasa hari setelah makan

Untuk membetulkan kesilapan dalam nutrisi, yang tidak dapat dielakkan semasa bercuti, pagi hari berikutnya mengatur hari puasa. Banyak masin, manis, makanan yang berat - ini adalah buruk bagi setiap orang. Penggunaan pengendalian hari selepas cuti jelas, tapi jangan mencoba untuk kelaparan dan tidak membuat besar defisit kalori, untuk menghindari serangan kelaparan. Tentu saja, hari berpuasa adalah tidak sama dengan diet tradisional di alam dan hasil tetapi masih kesan akan menjadi baik. Disebabkan oleh bunyi dalam diet boleh kurangkan berat badan dan mendapatkan rasa nyaman. Selepas cuti perut cukup untuk memegang keluar selama 2 hari dan semua efek negatif akan diminimumkan. Anda juga mempersiapkan diri untuk pesta lebih awal, setelah menghabiskan beberapa hari sebelum cuti.

Puasa hari sebelum pembedahan

Jangka pendek makanan sekatan boleh ditetapkan oleh doktor sebelum pembedahan. Diet boleh bertahan beberapa hari, dan langsung sebelum pembedahan anda akan perlu menonton penuh kelaparan. Nutrisi yang terbaik untuk pembedahan memudahkan kemajuan kerja doktor, menyembuhkan badan dan set pentas untuk penyembuhan cepat tanpa komplikasi. Jika anda tidak duduk di diet khusus sebelum pembedahan, anda boleh memburukkan lagi keadaan, jadi kamu perlu berbincang dengan anda, doktor semua ciri-ciri diet. Doktor yang merawat harus menggambarkan bagaimana untuk mengatur hari puasa dan untuk menjelaskan mana produk untuk digunakan untuk anda. Dia juga akan mengumumkan daftar dilarang makanan. Larangan makan boleh dikenakan terlebih dahulu. Biasanya hanya ada 10-12 jam sebelum campur tangan, diikuti oleh kelaparan. Untuk hidangan terakhir akan sesuai dengan tidak semua, tapi hanya dibenarkan oleh doktor produk.

Jenis hari puasa

Diet sebaliknya diet

Membezakan baik-makan hari berpuasa, dan lawan mereka lapar. Perbezaan memberi kesan jumlah kandungan kalori dan satu set produk. Ciri-ciri hari lapar adalah penggunaan yang besar hidangan satu produk, itu ia adalah perlu untuk mematuhi kandungan kalori 800 kalori hari. Untuk lapar hari ini sesuai yang rendah-makanan kalori, sebagai contoh:

 • citrus buah-buahan;
 • yogurt;
 • kubis;
 • keju;
 • Apple;
 • jeruk.

Biasanya dalam makan hari-hari makan 2-3 makanan yang telah kalori tinggi kandungan. Di sini adalah contoh-contoh combo-kotak:

 • daging dan sayur-sayuran;
 • daging dan kacang produk;
 • daging dan buah-buahan;
 • daging dan telur;
 • daging dan buah-buahan;
 • daging dan produk susu.

Kemudian periksa diet yang berbeza.

Protein untuk bongkar

Ambil satu bangkai ayam, mendidih tanpa kulit, bahagikan ke 6 bahagian, makan sepanjang hari, juga perlu minum untuk 2 liter air. Ayam adalah mudah sumber protein. Tidak semua orang tahu berapa sering melakukan puasa hari, jadi tidak membahayakan kesehatan. Protein puasa hari mengatur 1-2 kali seminggu. Dengan cara ini anda dapat membuang 5 kg berat badan.

Teh hijau dan citrus untuk bantuan

Anggur ciri rendah bina indeks, kaya dalam serat, sempurna mengisi perut. Di malam hari, anda boleh makan 5 sederhana buah-buahan dan membuat 10 cawan asli tanpa gula teh hijau.

Salad berus untuk bongkar

Anda akan membutuhkan 500 gram setiap tepu lemak sayur seledri, lobak dan bit. Ini adalah yang paling sihat usus sayur-sayuran. Salad yang terkenal adalah berus dibahagikan ke 8-10 hidangan. Seperti diet meningkatkan pergerakan usus dan mengembalikan mikroflora bermanfaat. Anda juga perlu 2 liter air sehari.

Bongkar di soba

Soba hari pelepasan ini diadakan setiap 2 minggu akan membantu untuk menurunkan sehingga 2 pound berat badan, mendapatkan berlebihan dan membersihkan usus. Malam mengukur 250 gram dicuci soba, tuangkan 2 cangkir air panas. Untuk bertahan hidup di bawah perlindungan selama beberapa jam. Hari berikutnya, bahagikan jumlah keseluruhan soba ada tambahan ke dalam 5 bahagian dan membuat makanan, memerhatikan sama selang waktu. Kau tak boleh minum lemak - maksimum enam liter setiap hari, dan satu liter air.

Pembongkaran pada bijirin

Untuk usus dan perut punya sisa dari berat makanan yang anda bisa menghabiskan sepanjang hari makan bubur tanpa minyak, garam dan gula. Anda dapat menggunakan mana-mana sereal. Sebagai contoh, optimum sesuai oatmeal. Ambil 700 gram kasar serpih dan masak air, bahagikan ke 5 porsi. Setengah jam selepas makan bubur, kau boleh minum air. Dalam jumlah yang kecil, tidak dilarang buah-buahan dan sayuran. Anda juga boleh perlahan-lahan minuman herbal teh, jus, yogurt rendah lemak. Sebagai dasar bijirin disarankan untuk mengambil jagung, gandum, barley, millet sereal.

Keju pelepasan

diet yang betul

Untuk menghabiskan hari pada keju, ia adalah perlu untuk memilih sesuai tambahan. Jika kedua produk adalah air (2 liter setiap hari) dan pengenalan produk lain yang tidak seharusnya, untuk mengambil satu kilogram asli keju. Ketika anda memutuskan untuk menggunakan beberapa keju-daging, nisbah akan menjadi: 2 liter air, 250 gram daging rebus dan 500 gram keju.

Terdapat cara lain untuk membersihkan makanan keju, inilah pilihan lain: 600 gram keju dengan ditambah bran dan Cawan beri, 500 mililiter susu dan 600 gram keju, 3 buah apel dan 500 gram keju, £ apa-apa sayur-sayuran mentah tanpa kanji dan 500 gram keju, 500 gram keju dan satu dan setengah sudu madu, 600 gram keju 60 gram krim asam, beberapa buah kering dan 600 gram keju. Kecuali air tanpa gula minuman dialu-alukan. Ini mungkin merebus meningkat pinggul.

Beras pemunggahan

Cepat diet pada beras membantu untuk meredakan bengkak. - Bijian menyerap pencemaran di dalam usus. Sediakan 100 gram coklat, liar atau nasi putih. Produk direndam selama 4 hari di air, masak tanpa garam dan dimakan dalam 3 dos. Tiada apa-apa tetapi beras untuk makan tidak disarankan, walaupun ia tidak berbahaya untuk menambah kecap, sayur-sayuran segar, 100 gram buah-buahan dan sayuran. Minuman boleh mana-mana, yang paling utama adalah yang enak dan lembut. Air yang terbaik. Dalam 100 gram nasi hanya dalam 116 kalori.

Apple pemunggahan

Satu hari akan butuh 2 pon apel dan 2 liter air. Ia adalah wajar untuk membahagikan jumlah keseluruhan ke 6 bahagian. Selain minum teh tanpa gula.

Bongkar sayur-sayuran

Pilihan pertama adalah hari di kentang. Satu hidangan - 300 gram kentang tanpa garam. Hanya 6 majlis. Kami menyarankan anda mendidih kentang dalam kulit mereka atau dibakar di oven. Juga pada hari ini perlu ditambah 400 mililiter yogurt dan setengah liter air.

Beberapa sayur-sayuran yang baik untuk mengendalikan hari - ia dan tomato. Kau boleh pilih hanya timun untuk makan setiap hari setengah kilogram timun, dibagi menjadi 5 kali, makan siang dan makan malam makan yang curam telur. Jika pelepasan tarikh adalah dipilih, timun, tomato, kemudian mengedarkan diet seperti ini: kilo timun dan 500 gram tomato bahagikan ke 6 makanan (menyediakan salad dengan minyak sayur-sayuran), dan malam untuk melengkapi menu 100 gram keju.

Bongkar buah-buahan

Diet yang lazat anda boleh membina jeruk tangerine. Pada hari 1, anda akan membutuhkan 500 gram jeruk dan 2,5 liter air. Pertama minum air, kemudian setelah jeda 20 menit untuk makan buah-buahan. Sepanjang hari.

Jika dasar untuk mendapatkan pisang, anda perlu untuk mengukur hari setengah kilogram. Untuk minuman, memilih air, tanpa gula teh, jus, jus. Anda juga boleh makan sepanjang hari ini set: 3 pisang dan segelas susu. Di samping itu untuk berjaya menggantikan 3 hidangan utama, tiga pisang, dan bukannya snek minum yogurt dengan kayu manis.

Untuk dibersihkan dan untuk menurunkan berat badan cuba untuk makan sepanjang hari kumpulan. Diambil kumpulan, kira-kira 2 kg. Ketika lapar makan apel, minum teh tanpa gula atau air, ginger minuman.

Protein pemunggahan

Tidak semua orang bisa hidup tanpa daging. Menariknya, daging juga boleh untuk menurunkan berat badan dan menjadi lebih indah. Kita perlu ayam, direbus, tanpa kulit.

Pilihan satu: membuat makan 3 kali, setiap yang termasuk 80 gram filet. Bila-bila masa anda minum jus tomat atau yogurt - hanya 4 gelas sehari. Dua pilihan: memasak satu payudara dan makan siang hari, anda mendapat kira-kira 5 keping. Bukan makanan ringan - air, tanpa gula teh atau sup ayam.

Tidak berkesan hari pengendalian

Sila ambil perhatian yang terkenal contoh yang buruk hari berpuasa. Ia melihat bahawa coklat dan kacang hari berpuasa, walaupun mungkin berguna di beberapa kes, dipersoalkan dan tidak sesuai untuk semua orang. Ia adalah lebih baik untuk berlatih hanya diuji diet yang berbeza.

Puasa hari pada cecair

Yogurt pemunggahan

Seperti yang anda tahu, tenaga utama sepanjang hari adalah rendah lemak segar yogurt (kehidupan rak adalah 5 hari, lemak - 1%). Hanya 1,5-2 liter yogurt atau bifidokefir. Di samping itu untuk fermentasi susu minuman herbal teh tanpa gula, air. Dibenarkan madu.

Bongkar di atas air

Pada siang hari minum air setiap jam, hanya perlu minum 3-4 liter disucikan air dingin atau panas air. Ia tidak dilarang untuk perasa air dengan lemon.

Teh dengan susu untuk bantuan

Hijau teh susu tanpa gula, kau boleh menghabiskan sepanjang hari. Minuman ini sihat adalah sempurna tepu. Kami menyarankan anda untuk minum setiap setengah jam, anda bisa dengan madu. Untuk menyediakan betul teh dengan susu, ia adalah perlu untuk membawa susu untuk mendidih, meletakkan daun teh tanamkan.

Ulasan doktor tentang puasa dalam pertanyaan dan jawaban

diet

Jika hari berpuasa dianjurkan oleh semua peraturan, kau boleh mengharapkan hasil nyata - kehilangan berat badan, membersihkan badan, meningkatkan mood.

Apa yang puasa hari adalah yang terbaik?

Maklumat kesihatan untuk semua umur - hari berpuasa atas dasar Fig. Teknik ini adalah betul, kerana produk dianggap aman dan pembersihan di dunia. Jika suatu hari anda gagal untuk membetulkan angka aku hanya bisa tinggal di diet ini selama seminggu. Dalam kes ini, ia baik untuk menambah beras mudah sup bergizi. Rendah karbohidrat sup, anda perlu produk berikut: kubis, tomato, seledri, bawang dan lada hijau. Makanan kecil makan sayur-sayuran, buah-buahan, daging lembu dan sayur-sayuran. Minum teh hijau dan kopi.

Berapa banyak kalori perlu makan dalam puasa hari?

Seperti yang anda tahu, rata-rata wanita menggunakan hari dari 2200 untuk 2500 kalori. Jika anda ingin membuat seluruh badan, hari-hari puasa dianjurkan agar ia telah digunakan hanya 800-900 kalori. Ini adalah data standard, nombor sebenar mungkin sedikit berbeza. Itu adalah disarankan anda belajar bagaimana untuk mengira kalori tanpa kalkulator. Baik sebelum makan utama untuk membuat koktail yang tidak tersiksa oleh rasa lapar. Makan dari piring kecil, 6 kali sehari. Dalam kes ini, hari puasa akan diperlukan untuk anda hanya selepas cuti.

Itu lebih baik untuk memiliki hari berikutnya setelah hari berpuasa?

Mulai berikut hari berpuasa dengan mandi sejuk. Pendapat saya adalah bahwa selepas pemunggahan kau harus makan makanan yang ringan hidangan. Ambil sebelum Sarapan air dengan lemon dan madu. Bubur sarapan atau sup vegetarian. Mudah dicerna dan tidak memberi tahap rendah lemak susu produk, daging dan ikan rendah lemak gandum produk, buah-buahan, sayur-sayuran. Makanan utama adalah yang diperlukan untuk mematuhi langkah, untuk memilih produk menurut kandungan lemak dan kalori nilai, makan kira-kira 6 kali sehari.

Kontra hari puasa

Kelemahan utama hari puasa adalah bahwa untuk satu orang yang mereka boleh berguna, dan yang lain untuk membawa bahaya besar. Ia bergantung pada kehadiran penyakit dan keadaan organisma sebagai keseluruhan. Berikut penyakit dan syarat-syarat ia tidak perlu untuk mengatur hari berpuasa, jika tidak boleh berlaku kemerosotan:

 • kencing manis;
 • keletihan selepas penyakit yang teruk;
 • pencernaan penyakit (termasuk borok, gastritis);
 • hari-hari penting pada wanita;
 • tekanan;
 • kronik penyakit hati;
 • kronik penyakit kencing;
 • miskin kesihatan asal tidak diketahui;
 • menyusu;
 • semasa mengandung;
 • masalah dengan hati;
 • usia tua.

Kami dianggap banyak pilihan untuk hari berpuasa untuk kesihatan dan berat badan. Ia sukar untuk mengetahui mana yang paling berkesan sebagai diet pembersihan adalah maju secara individu bergantung pada keperluan manusia. Di mana-mana, hari-hari puasa banyak kelebihan, karena mereka dipindahkan lebih mudah diet dan jangan melibatkan badan dalam banyak tekanan. Ingat yang mana-mana diet adalah satu-satunya elemen yang akan bekerja dengan betul hanya bersama dengan gaya hidup sihat dan aktif.